Mama is ook maar een mens

9 november 2018

Heb je dit boek al eens voorbij zien komen: ‘Mama is ook maar een mens’? Een humoristisch boek voor moeders die ook nog vrouw zijn. En zo is het vast en zeker. Wij hebben een quote er uitgehaald en delen de ervaring van de schrijvers. Heel benieuwd hoe jullie hier tegenover staan en of hoe jij het oplost of aanpakt.

Mama is ook maar een mens

Het rare aan slapeloze nachten is dat je past merkt hoe erg het is als je weer kan doorslapen. De watten verdwijnen uit je hoofd en je hoofdpijn trekt langzaam weg. Als je er middenin zit, weet je niet beter en begin je er eigenlijk ook wel een beetje aan te wennen. Wanneer een kind doorslaapt is voor iedereen verschillende.

Wat als… je gebukt gaat onder slapeloze nachten?

Phaerda, één van de schrijvers, heeft een jaar lang gebroken nachten gehad. Dat kwam door de borstvoeding die zij gaf en haar kinderen hadden de neiging om dag en nacht met elkaar om te draaien. De voeding gaf ze in de nacht, half wakker en half als zombie. Op het werk deed ze alles met behulp van post-its en ad-hoc beleid. Ze stond in de overlevingsstand. En gek genoeg kreeg ze energie op haar werk. Het leek alsof er een ander deel van de hersenen actief werd gemaakt. Zij is er dan ook van overtuigd dat je beter kunt werken een paar dagen in de week, dan thuis zitten en echt nergens meer aan toe komen.

Deal with it

Maar wat te doen aan de slapeloze nachten? Als je kindje nog voeding nodig heeft, deal with it. Er komt een periode aan dat je kleine het niet meer nodig heeft. In ieder geval tot één jaar kun je het geven, daarna ben je er toch echt wel zeker van dat jouw kleintje genoeg voeding heeft. Daarna cold turkey en moest haar kleine toch echt zelf naar bed en niet meer gevoed worden. Ze geeft ook aan dat ze dat heel stoer nu kan zeggen, maar ook haar kinderen hebben af en toe bij haar in bed gelegen omdat haar slaap haar meer lief was dan een halve nacht de kleine in het bedje te krijgen. Op de een of andere manier ging het ook weer over en was het iets tijdelijks.

Advies is misschien wel om helder te zijn naar je kinderen als je zelf ook de energie hebt. En dat het er af en toe bij inschiet, omdat je zelf kapot bent, is helemaal niet zo erg.

Doen wat bij je past. Hoe ga jij om met de slapeloze nachten? Wij zijn heel erg benieuwd.

mama is ook maar een mens

Mama is ook maar een mens… shop je bij bol.com

Lees ook: je relatie na een bevalling >>

Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...