Gezonde hapjes van Mama Deli + KORTING

8 april 2022

Jummie in mijn tummie, zo zal ons Maé wel denken. Wij zijn met 4 maanden netjes begonnen aan de “oefenhapjes” dit was eerste 3x niks, ze bleef kokhalzen en snapte heel de lepel niet. Maar natuurlijk is mama de beroerdste niet en bleef ik stug volhouden. Waar ik bij Vienna echt de “perfecte” moeder wilde zijn met alles vers te maken. Heb ik nu simpelweg de tijd er niet voor om dit elke dag te doen of voor te maken. Fruit doe ik wel elke dag vers maken voor haar, maar het combineren van het avondeten is gewoon echt een opgave. Straks als ze wat ouder is ben ik echt wel voornemend om daarin rekening te houden met wat wij eten, zodat ze ook der prakkie mee kan eten. Alleen nu kies ik echt wel voor het gemak en ben ik helemaal gelukkig met mijn Mama Deli. Mijn redder in nood, aangezien Maé niet genoeg voldoening heeft aan de babyhapjes uit potje. Wat ik ook wel begrijp omdat ik het idee heb dat het meer “vocht” is dan “groente”. Ben ik opzoek gegaan naar een goede vervanger en die eigenlijk verse hapjes serveert. En toen stuitte ik op Mama Deli en geloof me dit wil elke ouder proberen! Lees verder en we hebben ook een speciale kortingscode voor je!

mama deli, mama deli review, gezonde babyvoeding, eerste babyhapjes, kant en klare babyhapjes, verse babyvoeding

Mama Deli

Mama Deli heeft gemengde hapjes; je leest het goed gemengde babyhapjes (fruit gecombineerd met groente) of (groente met groentes). Echt ideaal, Maé is er ook weg van. Ik heb nu een pakket met verschillende smaken en wat ik ontzettend handig vind is dat het dus uit vriezer komt. En ook zo wordt geleverd aan huis! Dus wel even een reminder; zorg dat je thuis bent!

mama deli, mama deli review, gezonde babyvoeding, eerste babyhapjes, kant en klare babyhapjes, verse babyvoeding

Gezonde hapjes voor je baby & kindje

Natuurlijk zijn jullie ook benieuwd welke babyhapjes er allemaal in mijn Mama Deli box zaten;

  • Bloemkool & wortel
  • Courgette & doperwt
  • Mais & wortel
  • Pastinaak & biet
  • Zoete aardappel & pompoen
mama deli, mama deli review, gezonde babyvoeding, eerste babyhapjes, kant en klare babyhapjes, verse babyvoeding

Gezonde tussendoortjes

Ohja en niet geheel onbelangrijk er zaten dus ook tussendoortjes tussen, deze kun je geven als fruithapje of gewoon tussen de flesjes door! Ik heb zelf een ritme met de flessen en hapjes en geef ze dus graag op vaste tijden. Zo krijgt Maé om 10:00 haar fruithapje, dit komt niet precies op een minuut. En rond 17:30 krijgt ze haar groentes. Nu ze het doorheeft, begint ze ook echt rond deze tijden te jammeren. Het is zo schattig, maar zo gauw je der potje voor haar neusje zet is het zo op en huilt ze vaak ook nog omdat het op is! Maar goed even bij de les blijven, de tussendoortjes die ik nu heb zijn banaan & avocado en rode biet & mango.

eerste babyhapje

Mijn advies is wel voordat je begint met Mama Deli om je kleintje wel alle smaken te laten proeven zodat hij/zij ze ook los kent. Op de site van Mama Deli vind je ook advies over de oefenhapjes en hoe aan te pakken. Ik heb hier zelf veel aangehad omdat Maé eerst echt niet wilde eten. Alles staat stap voor stap beschreven en ook wanneer je aan Mamadeli kan gaan beginnen. Maar ook kun je tips vinden voor kindjes die langzaam eten, of hoe je kleding weer schoon krijgt na een wortel hapje! Maar ook als je kind niet wilt eten of je ook vlees of vis aan de voeding kan toevoegen. Zeker de moeite waard om op de site : www.mamadeli.nl een kijk je te nemen.

Zelf eten

Nu is Maé een hele goede eter, zal ze vast van mij hebben! Haha. Ik ben met Mama Deli begonnen toen Maé het goed doorhad en ook snapte hoe de lepel werkte. Wat ik zo makkelijk vind is dat het in een zakje zit en het neemt dus ook niet veel ruimte in beslag, zo kunnen er genoeg zakjes in de vriezer. Ik haal op de dag zelf en soms 10 minuten van tevoren het zakje uit de vriezer en doe dit daarna aan de kook brengen in een pan.

 Het tussendoortje haal ik wel de avond van te voren eruit anders heeft ze er niks aan en kan ik alsnog zelf het maken. Niet dat ik dit erg vind van want fruit eten we vaak toch gezamenlijk in de ochtend.

Ik ben gewoon ontzettend fan, de structuren zijn ook perfect het is gewoon goede stevige en lekkere voeding. Natuurlijk heb ik het even geproefd en het proeft ook echt zoals je het zelf zou maken! Gewoon puur de groentes en fruit die erin zitten. De volgende box is al in bestelling want tussendoortjes zijn op en de maaltijden gaan onwijs hard!

Mama Deli kortingscode

Oh en nog leuk om te vermelden, je kan je eigen box geheel helemaal zelf samenstellen met de smaken die jou kindje lekker vind. Ik heb nu dezelfde smaken gepakt omdat Maé nog wel even moet wennen. Ik heb nog steeds de 4 maanden voeding. En zo hebben ze voor 8 maanden en 12 maanden de zakjes te koop!

Wil je dit ook proberen? Met de kortingscode: SANNE5 krijg je €5,00 korting op een box of bestelling.

KIJK HIER

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...