En de award voor beste actrice gaat naar … mama!

9 februari 2020

Mama zijn. Het is duidelijk iets wat je al doende leert en waar je in moet groeien. Meegroeien weliswaar. Liefhebben, voeden en verzorgen. En wanneer je baby groeit komt er ook het aspect opvoeding bij kijken. En dat vind ik persoonlijk best een uitdating. Ongeacht al het goed bedoelde advies van (schoon)ouders, vrienden en instanties zoals Kind&Gezin, dien je ook zelf te beslissen hoe je jouw kroost wil opvoeden. mama award

Ik wilde een begripvolle mama zijn

Zo had ik voor mezelf besloten om een lieve, begripvolle en warme mama te zijn. Dat ging vrij goed en kon ik goed combineren met het stellen van grenzen. Toen mama zijn, moeder zijn, mama van twee kindjes, babylabelons zoontje geboren werd was ons dochtertje 2,5 jaar. De eerste weken verliepen wonderwel goed. Ik had verwacht dat ze jaloers zou zijn, maar nee, ze was erg lief voor haar broertje. Maar na een maand ging Charlotte voor de eerste keer naar school. En toen keerde het tij.

Ze was stouter en “sloeg” me wel eens, of prikte met haar vinger in het oogje van haar babybroertje. De gewone berispingen hadden geen effect meer. Wanneer ik haar in de hoek zette liep ze eruit weg, of ging ze uitdagend in een andere hoek staan.

Mama zijn is soms hard

Dus moest ik een strengere aanpak hanteren. Want dit gedrag kon echt niet door de beugel. Ik haalde al mijn acteertalent boven en speelde de strenge, boze mama zodra een grens was overschreden. Ik vond dit een heel zware periode. Bijna continu berispen en straffen… en o dat hoorde zo niet bij de rol van mama die ik voor ogen had … .

Maar het wierp wel zijn vruchten af. Na enkele zware dagen verdween het stoute gedrag en was ze opnieuw een lief, ondeugend engeltje.

Mama Award

Dus lieve mama’s, I feel you. Het is soms hard, heel hard. Maar we zijn dan ook de beste actrices. Meelevend, vrolijk en boos wanneer het moet. En daarom verdienen jullie allemaal een award!

mama zijn, moeder van twee kindjes, jonge moeder, mama award, babylabel
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...