online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs Lust-ik-niet fase, kind slechte eter

Published on januari 23rd, 2021 | by Esther

0

Twee jaar: de lust-ik-niet fase. Eten wat de pot schaft!

Lauren is 2 jaar. Ik ken de nee-fase al heel goed, maar er is nog een fase. Ik kom nu terecht bij de lust-ik-niet fase of niet-lekker fase. Wat een stom woord. Fase. Af en toe vraag ik mezelf wel eens af wie dat woord heeft bedacht.

Lees meer over de peuterpuberteit >>

Lust-ik-niet fase

Pasta maaltijden eet Lauren altijd goed, dat is niet het probleem. Dat kan ik zelfs nog wel twee keer opscheppen. Maar er zijn van die momenten dat ze sommige etenswaren absoluut niet wil, dan drukt ze haar bordje al direct mijn kant op. En dan denk ik: hoe dan? De laatste keer at je het ook gewoon op. Hoe los je dat nu op als ouder?

Daar gaan we weer…

Het verschilt bij Lauren ontzettend met welk vorkje of bordje ze eet. Eigenlijk is het te bizar voor woorden. Woezel en Pip doet het altijd goed, terwijl een bordje met stipjes dan niet echt in de smaak valt. Als Lauren duidelijk iets niet wil eten zegt ze: “niet lekker”. Op dat moment begin ik in mezelf een klein beetje te zuchten “daar gaan we weer”. Ik begin zelf eerst rustig te eten, en probeer samen met mijn vriend een ontspannen sfeer aan tafel te blijven houden. Als ik dan geen aandacht aan Lauren geef, begint ze vaak wel te eten. Ze ziet dan dat wij gewoon ons bordje leeg eten en bedenkt dan ook laat ik ook maar eens gaan eten. Ik prik haar vaak dan nog wel iets haar vorkje, en dan eet ze het ook wel op. Dit gaat een paar hapjes goed, en dan is het ineens niet meer lekker meer. Als moeder heb je dan ook zeker wel engelengeduld nodig. Als Lauren dan weer verder gaat eten, prijs ik haar natuurlijk de wereld in.

Lust-ik-niet fase, kind slechte eter, kind van 2 eet slecht, kind lust geen eten

Lauren vindt het erg leuk om mij na te doen. Ik laat daarom ook zien bij het eten dat ik gezond eet en dat ik goed drink en daar ontzettend van geniet. Een hap groente, een stukje vis, een aardappel. Ik eet het dan met smaak op en vertel Lauren, dat het lekker is.

Natuurlijk begrijp ik dat een kind niet alles in één keer lust. Daarom laat ik haar zoveel mogelijk etenswaren proeven. Lopen ging ook niet in één keer, en ik lustte als kind ook niet alles. Maar desondanks probeer ik Lauren wel te motiveren.

Eten wat de pot schaft

We hebben duidelijke regels aan tafel. Niet goed eten is aan het eind geen toetje. Vaak als ik dat zeg, dan begint ze eerst te jammeren, want ze is er duidelijk niet mee eens. Dat is wel eens frustrerend, en dan wil ik nog wel eens iets anders aanbieden omdat ik dan bang ben dat Lauren te weinig binnenkrijgt. Maar dit is absoluut een no-go! Als je je kindje (later) een boterham of cracker geeft, houd je het slechte eten tijdens de maaltijd in stand.

Op de lange termijn hebben jij en je kind er meer baat bij als je voet bij stuk houdt en je dus niets anders aanbiedt aan de je kind. Zo geef je je kind duidelijkheid. Niet toegeven aan je kind, kan betekenen dat je kind weleens met trek naar bed gaat of een paar dagen weinig eet. Dat kan geen kwaad, want een gezond kind hongert zichzelf niet uit. Je kind gaat vanzelf wel eten. Morgen is er weer een dag. Op het moment dat we de tafel gaan afruimen, kijkt ze me aan: wat doe je nu? Ja, Lauren. Het eetmoment is voorbij. Dan eet ze altijd nog wel een paar happen, en dan hoor je haar weer zeggen ‘niet-lekker’. Ze weet precies wanneer een eetmoment is, want daar heb ik een vast ritme voor.

Het is nog steeds wel gezellig bij ons aan tafel, en dat wil ik ook graag zo houden 😉 Hebben jullie nog tips voor de lust-ik-niet fase? Ik hoor het graag!

Lots of love, Esther
@eastsidemommy

kind 2 jaar, peuter , peuter fase

Het leukste peuterspeelgoed >>Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages