Loopfiets verbetert motorische ontwikkeling

4 november 2023

Om ernstig letsel bij kinderen te verminderen of te voorkomen is het cruciaal om te investeren in een goede balans tussen het beschermen én versterken van een kind. Een loopfiets is een mooi voorbeeld van hoe ouders, maar bijvoorbeeld ook pedagogische professionals, kinderen al op jonge leeftijd kunnen versterken.

Bekijk hier de stoerste loopfietsen

Deze mooie houten driewieler loopfiets is van KINDERFEETS


Eerder zelfstandig op een fiets

Onderzoek uit Amerika laat namelijk zien dat een loopfiets de motorische ontwikkeling verbetert. Ook onderzoek van VeiligheidNL in samenwerking met VU Amsterdam laat zien dat kinderen die starten op een loopfiets, vervolgens eerder zelfstandig op een fiets kunnen fietsen.

Een loopfiets leert kinderen al heel jong om zelf balans te zoeken en ook in balans te blijven tijdens het bewegen. Een belangrijk element dat ze later nodig hebben bij het leren fietsen op een fiets met trappers. De zijwieltjes zijn soms niet eens meer nodig.

* Dit is een expertquote van Mariëlle Hermans, Gedragsexpert Veilig vervoeren van kinderen, VeiligheidNL.

Driewielers…

Ontdek de wereld op wielen! Staat je kleintje te popelen om te gaan rijden, maar is hij of zij nog niet helemaal klaar voor een loopfiets? Met een 2-in-1 loopfiets kunnen zelfs de allerkleinsten hun vaardigheden van balans en coördinatie te ontwikkelen. Start als driewieler en bouw naarmate de balans beter word om naar een twee wieler.

De minibike loopfiets is speciaal voor de allerkleinste..


Een stoere houten loopfiets van BANDITS & ANGELS


Unieke loopfietsen

Nederland is natuurlijk hét land van de fiets. Iedereen heeft hier een fiets, van jong tot oud. Voordat je op een normale fiets kunt fietsen is het van belang om eerst te oefenen. Dit doe je natuurlijk op een loopfiets. Ben je op zoek naar een unieke loopfiets voor jouw zoon of dochter dan hoef je niet meer verder te zoeken. Met deze loopfietsen weet je namelijk dat je een unieke aankoop in handen hebt. Tijd om je hier wat meer over te laten zien!

Een stoere loopfiets voor snelle kilometers met deze van SAJAN


De 4 in 1 loopfiets van KAJA heeft een superstrak design…


Deze loopfietsjes van Little Dutch zijn echt super stoer…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

stapelstein

Stapelstein – Blijf in balans! 

De eerste keer dat ik ze zag was ik al heel enthousiast, ik schrok alleen wel een beetje van de...
image-3

Sophie de Giraf: Het tijdloze icoon onder de bijtspeeltjes

Hoewel er in de afgelopen decennia al vele soorten bijtspeeltjes op de markt zijn verschenen, is er maar één Sophie...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...