Dáág! Ik ga op reis en neem mee…

21 juni 2018

De zomervakantie vond ik altijd een mooi moment om naar uit te kijken. Heerlijk relaxen, mooie plaatsjes bezoeken. Boeken lezen, zwemmen in de zee. Dat was vroeger… Gaat dat even anders als je een kleine hebt! Een vakantie met baby kan natuurlijk super fijn zijn. Maar voor het eerst òp vakantie met een baby is wel een ontzettende uitdaging. Want wat moet je allemaal meenemen? Deze drie babyproducten van Lodger zijn echt onmisbaar op vakantie én in de zomer!

1# Lodger zomerslaapzak

Zomerslaapzak Hopper is ideaal voor warme zomerdagen en nachten. De Hopper is gebreid in 100% hydrofiel katoen en daarom ultiem zacht, luchtig en ademend. Met een 0,5 TOG* heeft jouw kindje het nooit te warm en voelt zich heerlijk comfortabel dankzij de zachte en rekbare stof. De rits opent tot onderin de slaapzak wat enorm handig is met het verschonen van de luier. Door de perfecte pasvorm met de goede aansluiting rond hals en armen is de slaapzak veilig in gebruik. De zomerslaapzak is ontworpen om te worden gedragen over de romper of baby pyjama en zorgt voor optimaal draagcomfort en helpt mee aan een goede nachtrust.

2# Lodger hydrofiele draagdoek

De Cocooner is een luchtige draagdoek die je meteen vanaf de geboorte kunt gebruiken. De katoenen stof is dubbellaags, soepel, zacht en ademend.

De comfortabele Cocooner is lekker zacht en gemaakt van 100% hydrofiel katoen. De stof van de hybride draagdoek is op een speciale manier gebreid zodat deze rekt in de breedte maar niet in de lengte waardoor deze ergonomische draagdoek goed in vorm blijft en een perfecte ondersteuning biedt voor jouw kindje. Door het rekbare fijne katoen en de open structuur van de stof, is deze hybride draagdoek ademend en daarmee perfect geschikt voor warme zomerdagen.

3# Swaddles & Swaddle Clips

Swaddles zijn lekker groot (120×120 cm) en verkrijgbaar in hippe prints en kleuren. De hydrofiele doeken van Lodger onderscheiden zich door het feit dat zij gemaakt zijn van 100% dubbellaags gebreid katoen. Vaak worden Swaddles gemaakt van geweven katoen. Door te kiezen voor gebreid katoen is de Swaddler extreem absorberend, ademend én luchtdoorlatend. Tevens behoud de Swaddler zijn zachtheid én kleur, zelfs na vele keren heet wassen (tot max 60°C).

Swaddles zijn een absolute baby must have. Ze worden niet alleen gebruikt om het kindje mee af te drogen na het badderen, maar ook als inbakerdoek, als spuugdoek, als afscherming over de kinderwagen, als zonwering en bij het voeden in het openbaar. Kortom de Swaddler is een multifunctionele doek en ideaal om te gebruiken in de zomer.

In navolging op het succes van de Swaddles komt Lodger nu met Swaddle Clips. Deze clips kunnen gebruikt worden om de Swaddler te bevestigen aan de maxi cosi of kinderwagen. Hiermee wordt het kindje beschermd tegen weersinvloeden zoals felle zon en kan het kindje in het openbaar rustig afgeschermd slapen in de maxi cosi of kinderwagen. Let wel op dat je de Swaddler zo bevestigd dat je kindje nog wel frisse lucht in de maxi cosi of kinderwagen krijgt!

lodger, vakantie baby spullen, baby slaapzak, swaddles

*TOG waardes

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding etc. lichaamswarmte vasthouden. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies. Om daarin een goede balans te vinden kun je de TOG waarden van kleding en beddengoed bij elkaar optellen. Als hulpmiddel, niet als wet.

Hou een maximum aan van 4.0 TOG om jouw baby veilig en comfortabel te laten slapen bij een kamertemperatuur van 16-18 °C. Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk. Nu is deze binnenshuis meestal redelijk stabiel en gemiddeld, maar een natte luier isoleert bijvoorbeeld minder dan een droge luier. In niet-ademende kleding kan je baby vochtig worden en van met een vochtig huidje koelt hij af. 

Lees ook: levensgevaarlijk hydrofiel doek over kinderwagen >>

Doorslapen? Bel de nachtnanny >>

Gebroken nachten >>

SHOP TIP: hét babyboek vol informatie over jouw kleintje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...