De leukste loopfietsjes

17 maart 2018

Nederland is een fietsland. En het leuke, met een goed loopfietsje kun je jouw kleintje ook leren fietsen. Belangrijk om dan wel te beginnen met de juiste loopfiets. De Gele Flamingo heeft fietsjes in verschillende soorten en maten. We gingen op zoek naar de leukste loopfiets!

Net als bij een echte fiets, zal je kindje op een loopfietsje evenwicht moeten houden. In het begin kan dit best lastig zijn, maar het is goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek. De fiets in bedwang houden en zich met de voeten voortbewegen is voor een kind al een kunstje op zich. Hier horen natuurlijk ook de voor ons bekende vaardigheden bij als leren sturen en remmen. Gelukkig hebben kids dat al snel onder de knie. Kinderen die oefenen met een loopfiets, hebben later op een echte fiets geen zijwieltjes nodig in tegenstelling tot kinderen die een driewieler gewend zijn.

De leukste loopfiets

Loopfiets: KaZAM Mini

KaZAM Mini is dé perfecte fiets voor elk klein kind dat in beweging is en motorische vaardigheden ontwikkelt – perfect voor elke peuter die actief in beweging is. Elegant, stijlvol en duurzaam, de KaZAM mini is ontworpen met drie wielen en een gebogen frame. In Nederland alleen nog te koop bij De Gele Flamingo, dus ook nog eens uniek!! Verkrijgbaar in drie leuke kleurtjes.

leukste loopfiets

Hippe loopfiets: Banwood First Go

Banwood is een familiebedrijf uit Berlijn dat deze geweldige loopfiets maakt. Laat je kids vanaf 2,5 jaar rondcruisen op deze tijdloze fietsjes. Deze fiets stimuleert de motorische ontwikkeling en het evenwicht van je kids en maakt de overgang naar de pedalen makkelijker. Het design van dit fietsje is tijdloos en duurzaam. Want Banwood bikes steunt OneTreePlanted (voor elke verkochte fiets planten zij een boom). En met dat mandje voorop helemaal de blits!

leukste loopfiets, banwood loopfiets, hippe loopfiets, loopfietsjes

Populaire loopfiets: Wishbone Bike

Wat dacht je van deze te coole meegroei loopfiets? Vanaf de leeftijd van 1 jaar de gebruiken als driewieler, en vanaf 2 à 3 jaar om te bouwen tot een loopfiets. Zodra je kindje 4 à 5 jaar is kan je bovendien het frame omdraaien waardoor de fiets nog wat hoger wordt. Uiteraard voldoet de Wishbone bike aan de veiligheidsnormen en als surplus is hij nog ecologisch ook! Jarenlang plezier gegarandeerd met deze stoere designfiets!

leukste loopfiets, wish bone bike, zwarte loopfiets, hippe loopfiets, loopfietsjes

Childwood VROOM loopfietsjes

Laat je kindje de wondere wereld van het fietsen ontdekken met zijn of haar nieuwe witte Vroom loopfiets! Loopfietsjes zijn een ideale voorbereiding op het echte fietsen. Je kleine fietskampioen leert in geen tijd het evenwicht bewaren. De twee wieltjes aan de voorkant helpen het evenwicht te bewaren, vanaf de eerste rit! Zo is de stap naar een fiets met trappers later veel minder groot.
Het loopfietsje is heel licht en neem je makkelijk overal mee naar toe.

Het fietsje is geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden tot en met 36 maanden met een maximum van 25 kg.

Kiddimoto kurve loopfiets

De Kiddimoto loopfiets is uitgerust met luchtbanden incl. binnenband, luxe gevormde handgrepen en een zitting die verstelbaar is. De Kiddimoto loopfietsen beschikken over een strak design, een comfortabele rijpositie en zijn ideaal voor de ontwikkeling van een betere balans, coördinatie, kracht en zelfvertrouwen. De bikes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder. De bekroonde Kiddimoto loopfietsen hebben geen pedalen of zijwielen, zodat kinderen gebruik maken van hun voeten om zich voort te bewegen. Ideaal om hun evenwicht te oefenen. Zodra ze het vertrouwen en de balans hebben kunnen ze hun voeten van de grond tillen en beginnen te cruisen.

leukste loopfiets

Wij zijn benieuwd! Wat vind jij de leukste loopfiets?

Bekijk meer unieke cadeau’s voor de kleintjes >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...