Hier spelen baby’s graag mee!

24 maart 2021

Waar spelen baby’s graag mee en vanaf welke leeftijd gaan baby’s echt spelen? Hier gaan we vandaag eens dieper op in. Je baby ontdekt en speelt graag. Dat kan natuurlijk veilig in de box, in een wipstoeltje of heerlijk op een kleed. En uiteraard met het leukste babyspeelgoed dat er is (ook leuk om te geven als kraamcadeau). Van rammelaars, zachte mooie knuffels en poppen tot het altijd zo degelijke en tijdloze houten speelgoed. Elk kindje wordt blij van vrolijke kleurtjes, knisperende doekjes en gezellige muziekjes. We hebben super leuk babyspeelgoed gespot. Van ouderwets hout tot nieuwerwets hip design!

Kijk hier voor meer babyspeelgoed inspiratie >>

Deze Done by Deer babygym met speelkleed houdt je baby wel even zoet. Aan de boog hangen verschillende speeltjes met activiteiten, zoals een spiegel en de dieren maken verschillende geluiden. De babygym kan in de box, in bed of op het speelkleed neergezet worden. 

Speeltje Jelly Blue

Vanaf welke leeftijd gaan baby’s spelen?

Met je kindje spelen kan al vanaf zijn geboorte! Iedere maand (eigenlijk iedere dag) is je baby weer een stapje verder en kan hij/zij weer meer. Babylabel geeft je tips van maand tot maand, zodat je met je kindje kunt spelen op niveau. Van samen aanraken, kijken en ontdekken tot voorlezen, versjes zingen en kiekeboe spelletjes. Veel speelplezier samen!

Baby 1 maand

Je baby kan in de eerste maand nog niet veel, toch kun je al een beetje spelen met je baby. Hij herkent je namelijk aan je geur en stem. Je baby vindt het fijn als je bijvoorbeeld na het voeden, je gezicht heel dicht bij dat van hem brengt. Je kunt dan zachtjes tegen hem praten. Hij herkent je stem, je geur en herkent steeds beter je gezicht. Samen voelen, aanraken en elkaar ontdekken daar begint het mee in de eerste maand.

Zachte knuffels zijn voor de eerste maandjes altijd goed

Je baby van 2 maand gaat steeds meer herkennen

Voelen en aanraken gaat steeds iets beter. Samen de babyknuffel van je kleintje ontdekken kan een begin zijn in het spelen. Vanaf 2 maand gaan baby’s al iets meer herkennen. Je kind vindt het nog steeds helemaal leuk om jouw gezicht van dichtbij te zien. Maar ondertussen wordt je baby ook nieuwsgierig naar dingen die geluid maken. Speeltjes met felle kleuren die ook nog eens geluid maken vallen extra op. Zing een liedje voor je baby, want dit vindt hij erg leuk en zo herkent hij jouw stem uit duizenden!

knuffelboekje, leukste babyspeelgoed, waar spelen baby's graag meeBaby speelt met 3 maand

Je ziet vanaf maand 3 een echte sprong in de ontwikkeling van je baby. Je zult zien dat hij nu vooral op geluid en geur afgaat. Je kind ziet dingen alleen nog maar scherp die op 20 tot 25 centimeter van zijn gezicht zijn. Een speeltje of boekje moet je dan ook op die afstand langzaam bewegen. Zo heeft je baby tijd om zijn ogen scherp te stellen en kan hij het goed volgen. Doe je dit op een te grote afstand en te snel? Dan mist je kindje helemaal het feit dat je met hem aan het spelen bent.

Babylabel speeltip: Om nog hechter met je baby te worden kun je hem een massage geven. Niet alleen goed voor de hechting maar ook voor ontwikkeling van je baby’s spieren.

Zachte blokken zijn altijd leuk om mee te spelen

Baby 4 maand speelt

Vanaf 4 maand zal jouw baby zich al flink aan het ontwikkelen zijn en lijkt jouw baby ineens niet zo heel klein meer. Lichaamscontact blijft belangrijk voor je baby. Hij geniet er van als je met hem knuffelt en hem aanraakt. Op deze leeftijd is je baby ook nog steeds gefocust op geluiden, geur en je gezicht. Dus speel ook weer dichtbij hem. Houd je gezicht niet verder dan 25 centimeter van hem vandaan. Naast spelletjes met bijvoorbeeld de voetjes van je baby zelf, kun je ook hier weer spelen met bijvoorbeeld een knuffel.

Met een babygym kan je kleintje leren ontdekken >>

Spelen maand 5

Maand vijf is eigenlijk niet zoveel anders als maand vier, als het om spelen met je baby gaat. Concentreer je vooral op spelletjes waarbij je je baby aanraakt, omdat je kindje zich steeds meer bewust is van zijn eigen lichaam. Beweeg zijn voetjes heen en weer terwijl je een liedje zingt. Laat je baby je vinger grijpen en beweeg zijn handjes en armpjes op en neer. Babbel ondertussen wat tegen hem. Het duurt zo niet lang meer totdat je een reactie krijgt.

Speeltip: Maak kleine draaibewegingen met de armpjes en voetjes van je baby en zing ondertussen een liedje.

Je baby is 6 maand babyspeelgoed

Je baby is al een beetje gewend aan zichzelf. Nog steeds zijn zijn handjes en voetjes favoriet als speelgoed maar het echte werk begint hem nu ook te interesseren.  Er mogen meer geluidjes, kleurtjes en materialen aan te pas komen. Je zult merken dat je baby ook steeds meer naar dingen gaat grijpen en in zijn mondje wil stoppen. Let er daarom goed op dat je geen speeltjes aan je kind geeft die hij door kan slikken of waaraan dingen los zitten.

Babylabel tip: Speelgoed kan soms onveilig zijn of je baby kan bepaald speelgoed inslikken.

Je baby is 7 maand en kan al veel

Je baby is in de kiekeboe fase beland. Hij krijgt er geen genoeg van. Je kunt je gezicht verbergen achter je handen en ze ineens weghalen en kiekeboe roepen. Een knuffelbeertje voor je gezicht houden werkt ook altijd. Je kunt ook met het beertje zelf kiekeboe spelen. Dus het knuffeltje verbergen achter jezelf en dan tevoorschijn halen. Let op de reactie van je kind en herhaal dezelfde beweging als je merkt dat hij enthousiast is. leukste babyspeelgoed

Speeltip: Ga met je kind voor de spiegel staan. Zwaai met een poppetje achter zijn rug en laat het speeltje in de spiegel bewegen.

Spelen maand 8

Je baby kan je in de achtste maand nog niet nadoen. Toch is hij helemaal gefascineerd door na-aapspelletjes. Als je een hoge en lage geluiden maakt zal hij hierop reageren en een geluidje terug maken. Omdat hij je zelf nog niet goed kan nadoen, vindt hij het geweldig als jij zijn geluidjes nadoet. Hij let strak op de bewegingen die je maakt, dus doe zijn beweginkjes ook na als je merkt dat hij op je let. Als je baby bijvoorbeeld zijn handje op z’n hoofdje legt, doe hem dan na.

Babylabel speeltip: Je baby houdt inmiddels enorm van spelen. Met activiteiten speelgoed ontwikkelt je kleintje zich vliegenvlug. Lekker ontdekken en spelen tegelijk.

Samen liedjes zingen met 9 maand

Je baby gaat steeds meer dingen leuk vinden en begrijpen. Vrolijke kinderliedjes waarbij bewegingen horen, vindt hij helemaal geweldig. Denk aan liedjes als ‘klap eens in de handjes’ en ‘hop-paardje-hop’. Leer hem de bewegingen die erbij horen, zodat jullie samen een spelletje doen. Als je vaak met hem hetzelfde liedje zingt, gaat hij de melodie en woorden herkennen.

Speeltip: Neem je kind bij je op schoot en doe ‘hop paardje hop’ met hem.

Verhaaltjes vertellen met 10 maand

Op deze leeftijd is het goed dat je veel tegen je baby praat, zodat hij klanken en woorden gaat herkennen. Vertel verhaaltjes en babbel tegen hem als je aan het werk bent in huis of met de kinderwagen aan het wandelen bent. Om je kind spelenderwijs wegwijs te maken met klanken en woorden is het goed om samen een plaatjesboek met grote afbeeldingen te bekijken. Wijs dingen aan en geef alles een naam. Je baby leert woorden en kan deze dan later makkelijker nadoen.

Babylabel tip: Voorlezen is een perfecte manier om je kind zijn ontwikkeling te stimuleren en gelijk wat tijd samen door te brengen. Maar hoe pak je dat aan? Zo lees je voor.

Stapelen maar. Dit kan in het begin nog best lastig zijn voor je kleintje.

Favoriete spelletjes met 11 maand

Je kind kan nu meer dan alleen oplettend toekijken. Iets nadoen is nog steeds favoriet en nu kan hij zelf het spelletje meedoen. Doe daarom iets en laat je baby het na doen. Klap bijvoorbeeld in je handen, zwaai en knipper met je ogen. Maak geluiden en woorden. Het leukste babyspeelgoed is nu met beweegbare onderdelen en veel geluid en knipperde onderdelen.

Spelen maand 12

Ondertussen is je kind al van alles zelf aan het ontdekken. Alles is nieuw voor je baby, hij is dus constant op ontdekkingsreis. Foto’s zijn nu ook super interessant. Vooral als het foto’s van jezelf zijn. Laat hem daarom foto’s zien van zichzelf en de mensen om hem heen. Benoem de mensen en de dingen. Je kind is nu ook oud genoeg om af en toe naar een televisie serie te kijken. Veel programma’s zijn nog niet geschikt voor je baby. Koop daarom een dvd van bijvoorbeeld de Teletubbies of TikTak.

Speeltip: Maak een speciaal fotoboekje voor je kind met foto’s van hemzelf, papa en mama, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s. Een boekje helemaal over jezelf is geweldig!

Shop hier het leukste babyspeelgoed 

leukste babyspeelgoed, babybal, wee gallery, babyspeelgoed, kraamcadeau

Deze speelbal van Wee Gallery pakt, met zijn zwart witte design, onmiddelijk de aandacht van je baby. De bal is makkelijk vast te houden door je kleintje en door het gebruik van verschillende materialen wordt de nieuwsgierigheid van je kleintje geprikkeld.

Spelen met het leukste babyspeelgoed

Wat wij zelf een erg leuk babyspeelgoed merk vinden is Done by Deer. Done by Deer biedt de allerleukste speelgoed producten voor je kind. De variatie is eindeloos. Done by Deer maakt zowel zachte knuffels, schommeldieren, speelkleden en rammelaars in Scandinavische stijl. Done by Deer maakt gebruik van de zachtste stoffen, de mooiste vormen en de leukste figuren. Daar wordt je kindje super vrolijk van.

Baby’s spelen en ontdekken ook graag alles met hun mond. Speelgoed dat er leuk uitziet en tevens een zeer grote rol speelt bij de ontwikkeling van je baby zijn bijtringen. Deze zijn erg uitnodigend om mee te spelen en bieden tegelijkertijd verlichting bij doorkomende tandjes. Multifunctioneel! En zeg nou zelf, van dit leukste babyspeelgoed en al die vrolijke kleurtjes wordt toch iedereen blij!

Lees ook: in bad met je baby >>

Bekijk ook het leukste meisjes speelgoed >>

Bekijk ook het tofste jongens speelgoed >>

Leukste babyspeelgoed

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...