Lekker zelf smikkelen met servies van Smikkels

13 december 2022

Eten met kleine kinderen. Ik weet niet hoe het bij jullie verloopt maar bij ons is er na elke maaltijd een schoonmaakbeurt nodig. Sowieso de snoetjes en handjes zelf maar ook de tafel, kinderstoelen en alle kruimels van de vloer opzuigen. Met het servies van Smikkels word ‘zelluf’ eten niet iets gemakkelijker..

Heel blij met dit kinder servies van Smikkels.

Met het standaard gekruimel is het dan wel handig om fijn hanteerbaar servies te hebben voor je kinderen. We hebben ook leuk uitziende plastic borden gehad, maar iets te enthousiast optillen en het eten glijdt eraf. Het was dus heel leuk om een volledig servies set van Smikkels te mogen reviewen. Dit servies set bestaat uit een bord, schaaltje, beker, lepel, vork en mes.

Onbreekbaar servies, heel fijn voor de kleintjes

Belangrijk onderdeel van het Smikkels servies is dat het gemaakt is van siliconen en vrij van BPA en PVC. Siliconen is anders dan plastic, het is flexibeler, voelt zachter aan en heeft een stevigere grip. Daarnaast is het onbreekbaar, niet geheel onbelangrijk met kleine kinderen.

Alle materialen zijn gemaakt van anti slip materiaal waardoor het niet alle kanten op glijdt. Ook heeft het bord een opstaand randje. Hierdoor is het makkelijker voor kleine kinderhandjes om het eten te leren opscheppen met hun lepel. De handvatten van het bestek zijn wat dikker waardoor het ideaal vast te houden is voor de kleine handjes. En het mes is veilig met afgeronde punt.

Een ideaal servies set voor ons om met Noëlle uit te proberen. Zij wordt over één maand twee jaar en wil steeds meer en meer alles zelluf doen.

Een fijne drinkbeker van Smikkels

De beker is ook fijn om zelf te leren drinken. Noëlle drinkt tot nu toe alleen nog uit lekvrije bekers omdat het drinken anders elke dag overal ligt. Maar ze moet natuurlijk wel een keer gaan leren drinken uit een gewone beker en dit zal vast en zeker nog wel eens knoeipartijen opleveren. Maar de drinkbeker van Smikkels geeft wel betere grip en is van een mooi formaat om zelf uit te leren drinken. En dan kun je nog kiezen uit vier opties:

  • Met deksel en rietje
  • Met deksel en zonder rietje. Dan is het soort tuitbeker.
  • Zonder deksel maar met rietje.
  • En de optie om je kind zelf te leren drinken is het als gewone beker gebruiken. En als het dan even genoeg geweest is kun je het deksel en/of rietje er weer bij doen.

Het gehele servies is beschikbaar in 4 mooie zachte aarde kleuren te weten roze, groen, blauw en geel. Alles behalve het bestek mag in de magnetron en alles mag in de vaatwasser.

Wij gaan lekker door met het oefenen van zelluf eten en drinken. Dat wordt veel smikkelen met Smikkels!

www.smikkels.nl

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...