Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

21 november 2023

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn zoveel manieren om een geboorte of zwangerschap te herinneren, maar vaak raken ze verstopt in een doos of blijven ze alleen als herinnering in je hoofd. Om toch op een tastbare wijze aan deze periode te kunnen blijven denken, is een zwangerschapsbeeldje een bijzonder cadeau dat je voor altijd kunt bewaren. Wat is zo’n beeldje en waar vind je deze zwangerschapsherinnering?

Leg dit unieke moment vast voor altijd

Je bent maar één keer zwanger van jouw baby. Dat maakt het een uniek moment. Vooral de eerste zwangerschap van je leven is een periode die je niet snel zult vergeten. Natuurlijk zijn er moeilijke momenten, maar over het algemeen is het een tijd van verwachting en een bepaald soort vreugde die je graag wilt vastleggen.

Een 3D-zwangerschapsbeeldje kan dat voor je doen door een 3D-scan te maken van je lichaam en hier een beeltenis van te maken in een materiaal en kleur die je zelf mooi vindt. Je kunt denken aan materialen als hout, metaal en kunststof, maar ook verschillende afwerkingen met glans of juist een doffe uitvoering voor een minimalistische look.

De techniek van het maken van zulke beeldjes is niet schadelijk voor jou en je kindje. Het is geen röntgenfoto, zoals bij de tandarts, maar een techniek waarbij er maar liefst 30 foto’s per seconde wordt gemaakt met een gewone camera, waardoor alles in 3D wordt vastgelegd in de computer. Daarbij worden ook details als de navel, de sleutelbeenderen en de borsten helemaal precies nagebootst.

Zwanger zijn is een vrouwelijke kracht

Het zwangere lichaam vieren, betekent niet alleen een herinnering vastleggen. Het betekent ook dat het vrouwelijke lichaam wordt gevierd op een bijzondere manier. Het zwangere lichaam laat zien waar een vrouw toe in staat is en hoe het zich op een natuurlijke wijze vormt naar de geboorte van een kind. Het beeld is op zichzelf al heel mooi, natuurlijk en krachtig, en al helemaal als het ook echt jouw lichaam is dat wordt afgebeeld.

Ook het moeder- en vaderschap vastleggen na de geboorte kan een unieke manier zijn om het ouderschap te vieren. Een baby vasthouden in je handen en dat in een tastbaar beeld vastleggen kan meer impact hebben dan alleen een foto die ergens in een fotoboek of in een doos belandt.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...
a4c4a1e2-1f44-4d05-bc6d-394e5597e011.__CR001464600_PT0_SX1464_V1___

Bijzondere outfits voor je kleintje voor carnaval

Laatst deelden we al een leuke blog met te gekke onesies voor je kleintje. Vandaag laten we je nog wat...