Wat een voorpret! Krijgen wij een jongen of een meisje?

23 mei 2021

Yes, eindelijk hadden wij vandaag ( 18 mei 2021 ) de pretecho. Jeroen en ik hebben hier zo naar uit gekeken. Dit was ook meteen de echo waar wij kunnen zien of het een jongen of een meisje wordt. Zelf ben ik team jongen & Jeroen team meisje.

Jongen of meisje? Wat gaat het worden?

Best wel spannend, ondanks dat ik mezelf veel beter voel en wij vorige week de kleine ook gezien hebben. Is het toch wel even leuk om de baby te zien zonder alle toeters en bellen en het medische gedeelte. Wij hebben ons ook voorgenomen dat wij dit één keer in de 6 á 7 weken toch gaan doen. Dit is ook onwijs leuk voor onszelf en zo heb je ook een leuk randje aan de zwangerschap. Want ondanks dat ik mezelf echt goed voel en nog geen kwaaltjes heb en 8 kilo lichter ben, is het geen zwangerschap zonder angst of zorgen. Het blijft toch een spannende periode, maar ook genieten wij intens. Daarom is het ook leuk om dit soms te doen en een leuke echo te laten maken.

Pretecho

De dag duurde wel onwijs lang, want de echo was om 20:40 pas. Maar opzich vloog de dag ook voorbij, wij zitten nog midden in een verbouwing en er moet nog genoeg gebeuren. Ze zouden ook eigenlijk de keuken komen plaatsen, maar helaas was de monteur ziek. Ik keek er ook gewoon zo naar uit, het was echt even een lichtpuntje wat de dag heel mooi kon afsluiten. Maar ook het moment dat je met zekerheid te horen krijgt of wij in oktober een meisje of jongetje mogen verwelkomen. En ook meteen even kunnen vragen of alles goed is en ze alles na willen lopen. Zelf is het bij ons erg verdeelt want Jeroen en ik denken allebei dat het wat anders wordt. Ik zou zelf een jongetje ook erg leuk vinden, dan heb je het allebei. Maar Jeroen die vindt zichzelf echt een meisjespapa.

Natuurlijk zal je altijd zien, als je in de avond weg moet dat je peuter lekker loopt te stieren en dus niet wilt gaan slapen. Nu is dit ook een bekend probleem want dit lieve meisje weigert door te slapen en al helemaal niet in der eigen bed. Dus Jeroen heeft haar in ons bed gelegd met de babyfoon erbij, en moet zeggen ze sliep vrij snel. Wij zijn toen naar de echo gegaan. En nu niet denken oh ze zijn weg gegaan en hebben hun kind alleen thuis gelaten. Wij wonen nu nog bij mijn schoonouders in huis, dus hun hebben even een oogje in het zijl gehouden.

Verloskundige praktijk

De verloskundigen praktijk waar wij de echo hadden, zit op 5 minuten rijden bij ons vandaan. Dus wij waren er ook zo. Ik moet zeggen dat ik het steeds stommer vind met de mondkapjes, het is zo onpersoonlijk en je kan ook niet echt iemand zijn gezichtsuitdrukking zien. En dan komt er nog eens bij dat het mij altijd uitbreekt aan zweet, als ik die dingen op heb.

Maar goed, we gingen het hebben over de pretecho. Wat een spannend moment, omdat mijn placenta aan de voorkant zit voel ik de kleine nog niet en soms baard dat mij best zorgen dus zo een extra echo komt altijd even van pas om te spieken en te kijken en vooral het belangrijkste te genieten. Wij hadden een onwijs leuke vrouw die de echo deed maken, erg vrolijk en vroeg gelijk hoever ik was en of wij wilde weten wat het werd.

Jongen of meisje? Wat gaat het worden?, pretecho, echo

Echo zonder medische noodzaak

Wij gaven zelf ook aan het graag te willen weten, ook uitgelegd dat wij vorige week in Rotterdam zijn geweest voor de zwangerschapscontrole en dat ze het niet met zekerheid kon zeggen wat het werd en dat wij daarom deze echo hebben geregeld. En ook omdat we even wilde weten of alles goed was, dit omdat de vorige echo in Rotterdam een beetje chaotisch ging omdat ze 45 minuten uit was gelopen dus veel tijd had ze toen ook niet om te kijken. Maar nu was er rust en nam ze echt de tijd voor ons, we konden vragen wat we wilde en ze zag een kindje wat goed bewoog en hersenactiviteit. Maar ook een gevuld maagje. Dus eigenlijk was alles goed en was het een goed teken. Ook heb ik meteen gevraagd of het erg was dat ik het kindje nog niet voelde, maar ze gaf aan het inderdaad kan kloppen omdat mijn placenta dus aan de voorkant zit. Maar ik moest mezelf daar niet druk om maken want dat kwam nog wel.

Het spannende moment…

En daar kwam het spannende moment, het kindje draaide veel dus het was even zoeken maar uiteindelijk kon ze zeggen dat wij een …………. mogen verwelkomen in oktober, allebei waren wij erg blij en kunnen wij niet wachten tot wij het aan iedereen kunnen vertellen. Wij houden het nog even voor ons, want onze ouders en familie weten nog niet wat het wordt. Volgende week gaan wij het bekendmaken van het geslacht van onze baby en wordt deze blog dus vervolgd.

Wat denk jij, wordt het een jongetje of een meisje? Ben je team jongen of team meisje? Leuk als je een reactie hieronder achterlaat!


kraskaart jongen of meisje

Ook leuk: vertel het met kraskaarten

Zoeken jullie een leuke manier om het geslacht van jullie kindje bekend te maken? Maak dan gebruik van deze prachtige kraskaarten. Origineel en leuk om te bewaren!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...