Op kraamvisite, maar wat neem je mee?

17 juli 2019

Hoera, je mag op kraamvisite! Je wilt natuurlijk iets leuks meenemen, waar de kraamvrouw écht blij mee is. Vaak hoor je bijvoorbeeld dat er enorm veel rompertjes in maat 56 gegeven worden. Geen wonder, die dingen zijn zó schattig maar binnen no-time is je kleintje eruit gegroeid. Maar wat is nou een echt leuk kraamvisite cadeau en waar moet je rekening mee houden wanneer je op kraamvisite gaat?

Lees ook: met deze hippe kraamcadeautjes scoor jij zeker >>

Op kraamvisite

Als je op kraamvisite gaat, wil je natuurlijk dat het voor het nieuwe gezin zo gezellig mogelijk is. Een nieuwe baby is een grote verandering in het leven van de kersverse ouders. Het is goed om rekening met de wensen van de ouders te houden. Maar wanneer mag je gaan kijken? En wat neem je voor een cadeautje mee op kraambezoek?

kraamvisite cadeauMeestal staat op het geboortekaartje dat ze graag willen dat je even een seintje geeft wanneer je langs komt. Op kraambezoek gaan zonder afspraak is niet handig. Misschien komt het niet uit, misschien liggen ze net te slapen, of hebben ze al bezoek en wordt het wel erg druk voor moeder en kind. Alles is nieuw voor de kersverse ouders en samen met hun pasgeboren baby proberen zij een ritme te vinden.

Hoelang na de bevalling je het best op kraambezoek kan gaan, hangt af van je relatie met de nieuwe papa en mama. Als moeder/vader of beste vriend(in) is het logisch dat je zo snel mogelijk langsgaat met een mooi kraamvisite cadeau.

Een kraamvisite cadeau is lief

Uiteraard vinden ze jouw komst het belangrijkst en is een cadeau niet nodig. Als je toch graag iets wil geven, houd met je cadeau dan rekening met de ouders. Wonen ze klein, kom dan niet met een knuffelbeer van een meter aan. En als zij liever niet alles roze willen voor hun dochter, respecteer dit dan en koop iets in een andere kleur. Hebben ze al een kindje? Dan is het attent als je voor de grote broer of zus ook een kleinigheidje meeneemt.

TIP:

Weet je echt niet wat je ze graag willen hebben of wil je niet met een overbodig kraamvisite cadeau aankomen? Vraag gewoon aan de kersverse ouders wat ze graag wensen. Zo weet je zeker dat je iets geeft waar ze blij mee zijn. Ook zijn er ouders die een online geboortelijst invullen (super handig).

Dit is dé lijst met het ideale kraamvisite cadeau waar de kersverse mama’s en papa’s heel blij mee zijn en ook echt gebruiken:

Meer baby inspiratie nodig? Volg ons op Instagram voor meer baby wannahaves.

kraamvisite cadeau, houten bijtring, mies en co

Houten bijtring van Mies & Co

op kraamvisite wat neem je mee

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...