Babykleding kopen? Op deze dingen moet je zeker letten!

14 januari 2021

Ben je in verwachting en kan je niet wachten totdat je kleintje er eindelijk is. Waarschijnlijk heb je zijn of haar eerste babypakje al in de kast of ergens aan een mooi haakje hangen. Maar weet jij precies welke maat je baby heeft bij de geboorte? En waar je op moet letten bij het kopen van babykleding? Wij hebben wat handige tips voor het zoeken naar kleding voor de baby.

Kindje te vroeg geboren?

Is het kindje te vroeg geboren? Bij premature baby’s is het belangrijk dat het aan- en uitkleden zo makkelijk mogelijk gaat. Soms moet je rekening houden met infuusaansluitingen. Wanneer je online zoekt op prematuurkleertjes vind je speciale shops die gespecialiseerd zijn in prematuurkleding voor te vroeg geboren baby’s.

Newborn kleertjes

Is je kindje netjes rond de uitgerekende datum geboren. Dan zal je newborn gemiddeld genomen in maat 56 passen. Hierbij kan het ene kledingmerk net iets groter uitvallen dan het andere merk. Let hierbij wel op dat wanneer je kleding koopt van grotere modeketens de kleding vaak een stuk groter uitvalt en dat jouw newborn straks verdrinkt in zijn mooie nieuwe babypakje, dat wil je niet. Kies babykleding van een mooi babymerk als Noppies baby.

Onze tip: zorg ervoor dat je je als babyuitzet een paar babypakjes in verschillende babymaten hebt hangen. In ieder geval twee kledingsetjes in maat 50, in maat 56 en maat 62. 

Let op bij het kopen van babykleding dat je kiest voor natuurlijke materialen als katoen, wol en badstof, want deze stoffen ‘ademen’. Synthetische stoffen laten geen lucht door en zijn daardoor minder prettig voor je baby.

Kopen van babykleding: het liefst comfy & praktisch

Let op dat de eerste kleding voor de baby echt bestaat uit comfortabele pakjes. Een pasgeboren baby slaapt veel en ligt vrijwel de hele dag in een wiegje of box. Comfortabele, zachte katoenen kleertjes zonder al te veel naden zijn daarbij fijn. Een babyvestje of babyshirtje met capuchon is niet altijd handig wanneer je kindje op zijn rug ligt.

Ook moet je kindje regelmatig verschoond worden. Let hierbij goed op dat de kleding makkelijk over het hoofdje van de baby gaat. Een baby werkt nog niet helemaal mee bij het aankleden, en geloof me, het zweet kan bij jou en kindje uitbreken bij kleding welke niet eenvoudig aangaat. Een romper met envelopopening is het handigst, omdat deze makkelijk over het hoofdje van je kindje gaat.

Meerdere keren omkleden per dag

Helaas blijft niet ieder slokje melk in het mondje van je kleintje zitten. Doordat je baby soms wat spuugt is het handig dat je de kleertjes makkelijk kunt wassen. Wanneer je kindje wat ouder is en tandjes krijgt, zal hij of zij ook veel gaan kwijlen. Onze tip: zorg dat je voldoende bovenkleertjes en rompertjes hebt, omdat deze geregeld gewassen moeten worden. En waarschijnlijk vind je het vast niet erg om nog een leuk shirtje voor je kleintje te kopen 🙂

Gaat je kleintje straks naar de opvang

Passen opa en oma straks op wanneer je weer aan het werk gaat? Of gaat je kleintje naar de kinderopvang? Denk dan ook aan extra setjes kleding. Kinderen spelen vaak buiten en het kan dan voorkomen dat je kindje in een plas valt of vies wordt. Een extra set droge kleding is dan geen overbodige luxe. Is het winter? Let er dan op dat je met laagjes kleding werkt, in plaats van een dik kledingstuk.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...