Wat is een koningswens of koningsdroom

29 mei 2019

Hoera, ik ben zwanger van de tweede. De eerste is een fantastische jongen en stiekem zijn wel wel heel nieuwsgierig. Wordt het een jongen of een meisje…. Maar het eerste wat onze omgeving roept is ‘En nu maar hopen op een meisje.’ Maar heb helemaal geen voorkeur, ik wil gewoon een gezond, lief klein baby´tje. Nou, het blijkt een van de laatste taboes. Natuurlijk wil je een jongen en een meisje. Wie wil dat nu niet, dat is een koningswens of koningsdroom, toch? Alom onbegrip.

Wat is een koningswens of koningsdroom

Een rijkeluiswens, in Zuid-Nederland en Vlaanderen ook wel koningswens of koningsdroom, is een “ideale” gezinssituatie met twee kinderen; een zoon en een dochter. De term kent een tegenhanger in de Franse uitdrukking souhait de roi, fils et fille.

Maar misschien wil helemaal geen perfect plaatje en wil ik gewoon een lief klein baby´tje. Het geslacht maakt helemaal niet uit als het maar gezond is. Ik blijf vertellen dat het me echt niets uitmaakt, maar niemand die het gelooft. Ik kan het woord ‘koningswens of koningsdroom’ niet meer horen.

Hoe is dat bij jou gegaan. Heb jij ook zoveel vragen tijdens je zwangerschap gekregen omtrent het geslacht van je kindje. Dit blijkt toch echt heel belangrijk en een groot ding te zijn, vooral voor je omgeving.
p>LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...