Kolven met blote borsten in een afgezonderde kantoorruimte

14 oktober 2016

Hoewel het geven van borstvoeding steeds populairder wordt, stoppen veel moeders nog steeds na 4 maanden met het volledig geven van borstvoeding. Bijna de helft van de borst voedende vrouwen gruwt bij het idee op kantoor een borstkolf te gaan gebruiken.

Kolven op je werk

Met de borsten ontbloot, afgezonderd in een (kantoor)ruimte met een kolf die een hoop lawaai maakt, veel vrouwen gruwelen hiervan. Bij 4 op de 10 schiet bij kolven meteen het beeld van een melkkoe te binnen; 45% zegt zelfs nog nooit een aantrekkelijk kolfapparaat te hebben gezien. Dit zijn conclusies uit onderzoek van Difrax1, marktleider in babyproducten. Ruim 300 vrouwen die in de afgelopen 2 jaar zijn bevallen en borstvoeding hebben gegeven of dit hebben overwogen zijn ondervraagd over het onderwerp kolven in 2010 en in 2016.

In 2010 bracht Difrax een mamavriendelijke borstkolf op de markt. Inmiddels heeft het apparaat diverse internationale prijzen gewonnen en onlangs ontving deze kolf een dikke 8,5 van de testers in het Wij testpanel2. De mamavriendelijke borstkolf maakt discreet en ontspannen kolven mogelijk. De schelp van de kolf plaats je in je BH en dankzij het melkslangetje kun je gewoon je kleding aanhouden. Ideaal voor onderweg, op het werk of in de auto.

Negatiever beeld rondom kolven

Vrouwen vinden het vaker gênant om op het werk te kolven, maar ze voelen zich wel vaker moreel verplicht om te gaan kolven, omdat gezegd wordt dat borstvoeding nu eenmaal het beste is. 1/3 van de vrouwen kiest bewust voor borstvoeding. Wel wordt voeden met de fles vaker gebruikt als middel om te voeden naast het geven van borstvoeding.

difrax borstkolf8 op de 10 kolvende vrouwen combineert borstvoeding met flesvoeding. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het teruglopen van de melkproductie en het hebben van voeding voor de baby als de moeder er zelf niet is. De meeste moeders starten met het voeden via de fles als het kindje 8 weken oud is.

Cindy, moeder van Jill (10 mdn): “Acht weken na Jills geboorte ben ik begonnen met kolven. Ik ging weer werken en wilde graag borstvoeding blijven geven. Dankzij de Difrax borstkolf kolf ik nu nog steeds drie keer per dag. Met de Difrax kolf heb je je handen vrij, hij maakt weinig geluid en de melk zit meteen in de juiste fles.”

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...