Alessia in Koko Noko

28 september 2018

Koko Noko, voor mij was het nog een onbekend merk. Het omschrijft zichzelf als vernieuwend, eigenwijs en nieuwsgierig. Andere kenmerken zijn praktische en stevige kleren, trendy en kleurrijk en geschikt voor alle wasmachines. Rede dus om even de website te bezoeken voordat ik de kleertjes had. Ik werd er helemaal blij van! Wat een stoer merk! Onwijs gave meisjes kleding met een hele stoere touch, ik was om.. hier moet ik straks meer van hebben! koko noko review

Koko Noko babykleding

Alessia draagt op de foto het tweedelig kledingset van Koko Noko met sweater en joggingbroek in maatje 56 en het setje is te verkrijgen tot en met maatje 86. Het materiaal voelt stevig en degelijk aan. Het ziet er ook exact zo uit als op de foto’s op de website, je krijgt wat je ziet! Het setje oogt stoer, maar door de hartjes in het bovenste gedeelte en de roze touwtjes in het broekje heeft het ook een meisjesachtige uitstraling. Het oogt ook niet als een echt ‘joggingpak’ waarmee je je kind liever niet mee over straat laat gaan! Het is in mijn ogen een stoere casual outfit.

koko noko babykleding, babylabel review, baby meisje, koko noko reviewVoor het dragen moest ik de set even wassen, dit vind ik altijd spannend. Vaak zie je dat kleuren vervagen of de stof zijn rekbaarheid en/of zachtheid verliest. Beide zijn bij deze set niet van toepassing. Het materiaal blijft fijn aanvoelen en de kleur is niet vervaagd. Zoals Koko Noko zelf al omschrijft; geschikt voor iedere wasmachine ;).

Het aankleden en dragen van deze babykleding

Toen het setje eenmaal droog aan de waslijn hing (ja mensen, ik heb geen droger en eigenlijk ook geen idee of het in de droger mag) kon ik niet wachten om het mijn dochter aan te doen. Het is niet alleen spannend of het haar wel staat, maar ook of het gemakkelijk aan te doen is. En hoe valt het maatje 56? Ook dat is per merk verschillend en blijft soms gokken.

Het broekje is erg makkelijk om aan te doen. De pijpjes zijn ruim genoeg, ook onderin bij de voetjes. De elastische band rekt goed mee en zit niet te strak om haar buikje. Alessia draagt net maatje 56 en het broekje zit al aardig goed, ze heeft nog wat speling maar ik zou als je kindje al een tijdje in 56 zit voor een maatje 62 gaan zodat je er langer plezier van hebt.

Dan het shirt. Aan de (voor je kindje) linkerzijkant zitten twee drukknopen die je los kunt maken zodat het shirtje gemakkelijker over het hoofdje van je kindje gaat. De boord rekt goed en voldoende. De stof is dik maar beweegt wel goed mee. Het is wel wat strakker dus iets meer ‘wringen’ maar mijn dochter had er verder geen last van. De mouwen zijn lekker aansluitend maar niet te strak. Dit overigens geldt voor het gehele shirt. De lengte is perfect. Nu valt hij nog wat over de bovenkant van het broekje dus er is nog speling en mijn dochter mag nog groeien. Dit geldt ook voor de mouwen, de boord heb ik nu omgerold dus als haar armpjes langer worden kan ze het nog doordragen.

Eindconclusie Koko Noko review

Het totaalplaatje, hoe staat het haar? Ik vind het echt een stoer pak! Ondanks de blauw en grijstinten staat het niet jongensachtig. Mocht je twijfelen kun je net als ik het geheel combineren met roze accessoires zoals een haarbandje en sokjes. De roze touwtjes in het broekje sluiten daar dan weer mooi bij aan.

Mijn dochter kan zichzelf er goed in bewegen. Ze heeft genoeg bewegingsvrijheid en het pakje knelt nergens gedurende haar speelmomentjes. Ook heb ik het gewoon lekker aangelaten in bed, het zit comfortabel genoeg om er de nacht in door te kunnen brengen. Een ideaal pak om je dochter aan te trekken wanneer je even geen zin hebt in combinaties zoeken maar haar toch gekleed de deur uit wilt laten gaan! Thanks voor de Koko Noko review!

Ik ga nu even neuzen in de webshop wat mijn volgende aankoop gaat zijn want hiervan moeten we absoluut meer hebben.

koko noko, babykleding, baby meisje, koko noko babykleding

koko noko babykleding, babylabel review, baby meisje

koko noko review

Lees ook: Mamaliefde >>

Lees ook: baby najaarsmode trends >>

Bekijk ook de kindermode trends winter 2018-2019 >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....