Knutsels en cadeautjes voor een gezellige Valentijnsdag

14 februari 2024

Vorig jaar was het voor ons het eerste jaar dat wij papa en mama waren met Valentijnsdag. En hoe commercieel het soms ook lijkt, ik vind het wel leuk om er altijd even bij stil te staan.

De eerste Valentijnsdag

Vorig jaar was Rae nog maar 4,5 jaar oud met Valentijnsdag. In het ´geheim´ ben ik wel met haar gaan knutselen. Roy had dit natuurlijk niet verwacht en was extra verrast op 14 februari. Ik had zoutdeeg gemaakt en haar voetafdruk hierin gezet. In de vorm van een hartje natuurlijk! De voetafdruk heb ik later roze geverfd en hoe leuk is dan dit cadeau! Roy heeft dit cadeautje nog altijd op zijn nachtkastje liggen. En haar kleine voetjes blijven hiermee ook altijd bewaard.

Wil je dit ook maken? Dit heb je nodig voor het deeg:

  • 2 Kopjes bloem
  • 1 Kopje zout
  • 1 Kopje water
  • 1 Eetlepel zonnebloemolie, een andere olie zoals olijfolie of babyolie kun je ook gebruiken.

Het hele recept en het stappenplan vind je hier.

Knutsels voor papa   

Dit jaar gaan we ook Roy weer verassen. Ook al valt Valentijnsdag dit jaar op een doordeweekse dag, we maken er in de ochtend wel een klein feestje van. Ik heb voor Rae een leuk knutselwerkje bedacht. Een werkje waar ze zelf aan kan werken. Iets wat ze echt zelf kan maken. Bij de action vond ik een heel mooi canvas hart van 29×29 cm. Groot genoeg voor Rae om iets moois van te maken, en heel erg leuk om ergens neer te zetten of te bewaren. Rae gaat hier de komende dagen mee aan de slag. Ze gaat het vast fantastisch vinden. Wil je ook zo’n mooi canvas hart maken? Hierbij de link, zodat je het hart in de winkel terug kunt vinden.

Voor het knutselen gaan wij vingerverf gebruiken en gebruiken we de stiften van sophie de giraf. Deze stiften zijn erg fijn voor je kleintje en met een vochtig doekje zijn alle strepen af te halen die op de handen van je kindje zitten. Perfect dus!

Leuk feitje over ons

Roy en ik schrijven al jaren kaartjes naar elkaar bij speciale momenten of om even stil te staan bij bepaalde situaties. Toen ik in 2015 voor twee weken zonder hem naar Malawi was voor mijn studie, Heb ik een aantal kaartjes voor hem achter gelaten omdat bellen en smsen heel lastig was. Wifi was er eigenlijk helemaal niet. Ik vond het leuk om toch op deze manier iets van mijzelf te kunnen laten horen. Al had ik de kaarten natuurlijk voordat ik wegging, al had geschreven. Zo ligt er ook vaak tijdens kerst een kaartje onder de boom of schrijven we elkaar zo af en toe een kaartje tijdens Valentijnsdag. Ik vind het heel erg belangrijk om elkaar te laten merken dat je bijzonder voor elkaar blijft. Ik heb voor deze Valentijnsdag dan ook een grote kaart gehaald. Nu ons tweede kindje op komst is en Roy heel erg druk is met de babykamer, vind ik het leuk om iets liefs voor hem op te schijven.

En als je dan echt gek wilt doen…

Toen ik afgelopen week door de stad liep, kwam ik bij de Wibra heel veel leuke kleren tegen. Zo ook een heel leuk truitje en een vest met allemaal hartjes. Ik kon het niet laten liggen. Het vest was te koop in een paar verschillende kleuren en voelt erg zacht aan. Ook het truitje is erg mooi en te koop in verschillende kleuren. En het is ook heel erg leuk om samen te combineren. Dus wil je voor Valentijnsdag nog een leuk setje voor je kleintje? Neem dan vooral een kijkje bij de Wibra in de winkel!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

No data was found