Knutselen voor Valentijn, een hartje om te geven

12 februari 2023

Een creatieve activiteit waarbij ze alles kunnen ontdekken, wat moois kunnen maken en tegelijkertijd vies mogen worden: Knutselen met de kids vind ik altijd ontzettend leuk om te doen! Dit keer heb ik de verfkwasten uit de kast getrokken zodat mijn dochter haar eerste Valentijnsknutsel kon maken.

Meer Valentijn vind je hier..

Een hartje van hout

Op het internet ben ik rond gaan snuffelen omdat ik wat anders wilde maken dan een standaard knutsel van papier. Ook omdat ze nog net geen jaar is, leek het me ook handig om iets te maken wat stevig was en niet snel kapot zou gaan. En zo ben ik een houten windlicht met een hartje tegen gekomen.

Voor haar is alles natuurlijk nieuw. ze leert de wereld helemaal voor het eerst kennen. Voordat we aan de slag gingen, heb ik haar eerst een schort aan gedaan en het windlicht gegeven zodat ze deze eerst kon voelen en bekijken wat het eigenlijk was. Haar kleine vingertjes gingen overal naartoe, de nieuwsgierigheid spatte ervan af. Daarna was het tijd voor echte werk, verven!

Lekker kliederen

De kwast pakte ze stevig vast. Eerst even kijken en daarna samen met mama een streepje verf zetten. Dan ene streepje moest natuurlijk eerst even bekeken en aangetikt worden. Van kwast naar vingerverven en weer terug, ze was lekker aan het kliederen.

Alles had ik van te voren verf ‘proof’ gemaakt voor deze creatieve activiteit. Tafelkleed op de tafel, verfschort aan, stoelen aan de kant geschoven en antiknoeipotten voor de verf. Het laatste is echt een aanrader om te gebruiken! Ondanks dat ik er uiteindelijk toch een bordje met extra verf bij had gepakt voor het vingerverven, zijn antiknoeipotjes super handig en, wat het al zegt, om te voorkomen dat er veel geknoeid wordt.

Samen knutselen

Haar grote broer werd natuurlijk super nieuwsgierig en heeft, gezellig naast zijn zusje, ook een hartjes windlicht geknutseld. Ontzettend leuk om te zien hoe anders ze met hun knutsel bezig waren; een bijna dreumes en een drie jarige peuter. Beide in een totaal andere ontwikkelingsfase maar och wat zijn de windlichten mooi geworden. Ze hebben er allebei ontzettend hun best op gedaan en is dit valentijnscadeautje letterlijk een hartje om weg te geven.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

No data was found