Knutselen in de herfst

13 oktober 2021

Houden jullie ook zo van de herfst? Het wordt weer eerder donker, de kaarsjes kunnen binnen weer aan. Ik vind het altijd nog wel even een omschakeling om van de zomerse jurkjes naar de dikke truien te gaan. Maar tevergeefs geeft de herfst ook vele nieuwe inspiraties om heerlijk te gaan knutselen in de herfst met zoveel verschillende materialen en texturen.

Ik ben afgelopen week met Lauren op pad geweest om bladeren en kastanjes te gaan zoeken voor onze knutselplannen. Met een paar dingetjes heb je al een plezierige ochtend of middag.

Egel van bladeren

Peuter Lauren met haar herfst egel

Ik heb een kleurplaat op het internet gezocht van een egel, deze heb ik gevonden op leukekleurplaten.nl. Verder heb je nodig; lijm en bladeren die droog zijn. Want aan natte bladeren heb je natuurlijk niks, want die plakken niet 😉 Het is dan eigenlijk alleen nog de bedoeling om de bladeren op de egel te plakken en zie wat voor een leuk knutsel resultaat je hebt. Lauren was zo trots als een pauw met haar egel.

Kastanje dieren

Kastanjes, klodders verf en een schoenendoos

Kastanjes vond ik als kind al fascinerend. Knutselen in de herfst vond ik waanzinnig leuk! Ik kan me nog goed herinneren dat ik op de basisschool spinnenwebben ging maken. Nou kan je met kastanjes natuurlijk ook meerdere dieren maken. Rupsen, slakken en diertjes. Lauren heeft met oma een kastanje hond gemaakt. Tenminste, Lauren zegt dat het een hond is.

Wat je ook kan doen, dit idee zag ik op Pinterest is om een schoenendoos te pakken en vervolgens daar een wit papier in te leggen. Paar klodders verf op het papier en enkele kastanjes erin te doen. Je baby of peuter kan dan fanatiek met de schoenendoos rammelen doordat de kastanjes heen en weer rollen in de verf heb je een prachtig herfst knutselwerkje.

In het bos met je baby en peuter

Lauren vindt het heel erg leuk om een stukje te gaan wandelen of met de loopfiets lekker te gaan crossen onder de bomen. Af en toe even een moment stoppen om door de bladeren heen te rennen of om op zoek te gaan naar eikels of andere dingen die je in het bos ziet. Ik woon vlak bij veel natuurgebieden maar als we het dichtbij huis moeten zoeken kunnen we met de loopfiets naar het park bij ons in de wijk waar speelvlaktes zijn en waar we de eendjes kunnen voeren en een spannend bospad kunnen trotseren.

En jij?

Wat doe jij vooral met je baby of peuter? Ga je nu vaker het bos in dan in de zomer? Laat het met weten in de comments, en wie weet ga ik jou idee ook snel uitvoeren. Wil je nog meer knutsel ideeën, kijk dan snel even naar m’n vorige blog Knutselen met pasta

Liefs, Esther

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...