Vakantie survival tips (kleuter editie)

30 december 2019

Sinds kort gaat onze kleine meid naar de kleuterschool. Dat betekend dus ook dat ze heel wat vakantie heeft. En voor we het wisten was ie daar; de kerstvakantie. Twee weken fulltime met onze pittige kleuter én onze newborn.

Binnenzitten is geen optie!

Wij zijn van die uitstapjes-mensen. Dierentuinbezoekjes, wandelingen en marktjes vullen onze agenda’s. Want een hele dag binnen zitten met onze kleuter is best een uitdaging. Maar toen kwam er een koude, regenachtige zondag waarop we geen uitstapje meer konden verzinnen. Na wat gebrainstorm zei mijn man “zullen we om de beurt een activiteit voor onze meid verzinnen?”. Nou, dat klonk wel wat.

Kleuter entertainment tips, kleuters vermaken

Kleuter entertainment tips

Dus ik begon met een muziekaal momentje; tokkelen op de ukulélé. Dan nam mijn man over met een sportieve fietsles. Ik zette daarna het hele huis op stelten met “reisje rond de wereld”. Plots mocht ze de tafel op kruipen, en onder te stoelen door. Hi-la-risch vond ze dat. Mijn man vervolgde met een creatief knip-opdrachtje en ik knutselde met Charlotte een heus auto-parcours. Na nog een puzzel leggen en fruitsaté’s maken was onze voormiddag al mooi gevuld.

wat te doen met kleuters

En het fijne van al? Zo hadden we ieder om beurt ook even een momentje rust (of tijd om te poetsen, wassen, klusjes te doen, you know ;)). Om daarna weer vol energie onze kleuter te entertainen.

Heb jij nog leuke kleuter entertainment tips?

Kleuter vermaken tijdens vakantie

Hoe combineer je vakantie met je werk >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...