Interview met kinderkamer stylist Jolien

18 december 2017

We hebben deze week gesproken met kinderkamer stylist Jolien. Sinds 2010 heeft zij een inspiratie website op het gebied van baby- en kinderkamer inrichting .Hoe leuk is dat! Daar moesten wij natuurlijk even mee in gesprek.

Bekijk hier leuke babykamer voorbeelden >>

Kinderkamer stylist Jolien

Je ziet dat de standaard babymeubels steeds minder “baby achtig” worden. De nieuwste commode’s zien er niet uit als een commode maar heeft wel die functionaliteit. Bijvoorbeeld de perfecte hoogte, of een los verschoon onderdeel op de lage kast. Kijk maar eens naar de commode Done by Deer. Dit geldt ook voor kledingkasten. Bekijk maar eens de prachtige kasten van SenSen design.

Wat zijn de trends voor babykamers voor 2018?

Qua kleuren. Pasteltinten blijven, en petrolblauw, mosgroen ook. We zien wel meer groentinten dan blauw. De pastelkleuren worden meer gecombineerd met vollere kleuren. Gebruik bijvoorbeeld eens een koraalrode kleur als accessoire (muurhaakje of klein krukje) tegen een poederroze muur en sta versteld van het verrassende effect.

Waar haalt een kinderkamer stylist haar inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit (buitenlandse) tijdschriften en van Pinterest, Instagram, beurzen, trend kleurboeken maar ook uit onverwachte hoeken. Soms kom je op de gekste plekken de perfecte kleurencombi tegen, dat kan mij ook inspiratie geven.

Wat zijn jouw favoriete kinderkamer shops?

Dat zijn er een hele hoop ;-). Ik kijk graag bij mijn selectie van de allerfijnste baby- en kinderkamer webshops en ben erg kritisch. Ik laat alleen de shops toe die iets toevoegen aan mijn site en waar mijn bezoekers naar op zoek zijn. De kleinere shops krijgen bij mij een podium. Want persoonlijk en uniek heeft mijn voorkeur en dat gevoel zoek ik ook in een webshop.

Kinderkamer stylist Jolien

Wat is het meest bijzondere wat je tot nu toe hebt mogen doen?

Dat was een opdracht direct binnen het 1ste jaar dat ik “kinderkamerstylist” had opgericht. Ik kreeg van “Ouders van Nu” de opdracht om 3 verschillende babykamers te stylen. Mijn eigen dochter was nog maar net een paar maanden oud en mijn bedrijf ook. Halsoverkop ben ik 3 toffe babykamers in ons eigen huis gaan inrichten. We woonden met onze 2  kleine meiden midden in de style kamertjes. Zelfs onze eigen slaapkamer was omgetoverd tot babykamer. Haha, lekker hectisch maar zo’n toffe start van mijn eigen bedrijf.

Wat ik ook een uitdaging vond was om onze eigen meidenkamers een jaar geleden te ontwerpen. Ik moest de lat van mijzelf erg hoog leggen en bijzondere oplossingen en keuzes bedenken. Ik was zeg maar mijn eigen klant.

Daarnaast geniet ik van elke opdracht die ik binnenkrijg. Hoewel op dit moment het “bij mensen thuis advies geven” tijdelijk op stop gezet is. Ik ben momenteel druk bezig mijn site flink te optimaliseren zodat iedereen die zelf zijn kamertje in gaat richten kan vinden wat hij/zij op de site zoekt.

Heeft kinderkamer stylist Jolien zelf ook kinderen?

Wij hebben twee dochters. Onze oudste heet Jula en is 8 jaar. Olivia is 6 jaar. Twee totaal verschillende meiden. De oudste laat de laatste tijd doorschemeren interesse te hebben in mijn bedrijf en heeft ook flink haar eigen mening over styling en inrichten. Grappig toch? Haha.

Welke kinderkamer styling heb je zelf?

Zoals ik al aangaf heb ik de lat erg hoog gelegd voor mijzelf. Ik was erg benieuwd of de timmerman kon uitvoeren wat ik in gedachten had voor mijn meiden. Op de kamer van onze oudste dochter is een maatwerkkast van underlayment platen gemaakt met daarin oude fabrieksdeuren. In totaal 4 deuren. Achter 2 deuren zit de kledingkast en achter de andere 2 deuren een hut. Verder staan er meubeltjes in met vilt onder de poten zodat ze zelf haar kamertje kan veranderen (ze schuift graag de meubels over de houten vloer). Op de muur schilderde ik strepen uit de hand. Juist daardoor bereikte ik het effect wat ik zocht.

Meer binnenkijken bij babykamers >>

Mintgroene babykamer >>

Bekijk – hier – nog meer inspiratie.

Onze jongste dochter heeft een bedstede gekregen met onder het bed ruimte voor logees. Op de achterwand hebben we maatwerk behang geplaatst met een foto daarin verwerkt van haar.

Bekijk hier nog meer foto’s van – het fotobehang –

Dat is ook direct een tip: Voeg een aantal hele persoonlijke keuzes toe om een eigen “twist” aan het kamertje te geven. Kopieer niet klakkeloos de kamertjes die je via Instagram of onze site ziet, maar hou ook goed in de gaten voor wie je het kamertje maakt. Een “naamposter”, een oud stoeltje uit de familie, een lamp die je nog had maar die nu niet meer te koop is. Juist die keuzes maken het kamertje iets minder perfect waardoor die naar mijn mening helemaal af en persoonlijk is!

Bekijk ook: Urban Jungle baby kamer >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...