Kinderbed van hoge kwaliteit belangrijk

6 januari 2023

Een belangrijk criterium bij het zoeken naar een kinderbed is de kwaliteit. Je kind zal graag het aller mooiste en avontuurlijkste bed willen. Voor zijn gezondheid en jouw portemonnee is de beste keuze een bed van hoge kwaliteit. Waar moet je dan allemaal op letten? Lees er hier meer over.

Echt bed

Als je kind toe is aan een echt bed, dan kies je het beste ook een echt volwaardig kinderbed 90×200. Je wilt namelijk niet dat je na een aantal jaar weer opnieuw op zoek moet naar een ander bed.  Zoek naar een sterk, duurzaam frame dat bestand is tegen kinderen die kussengevechten hebben en gewoon kinderen zijn. Ze moeten ook gewoon even lekker op het bed kunnen springen. Kies dus voor stevige materialen, metaal of echt goed hout. Het bed gaat dan het langste mee.

Decoratieartikelen

Als je kind een schattige 2-jarige is, kan het verleidelijk zijn om voor een schattig kinderbed te gaan, maar het is duurzamer en beter voor je budget als je iets koopt dat nog bij ze past in hun tienerjaren. Experts ontmoedigden elk soort bed met een thema of een nieuwigheid. Speel in plaats daarvan in op de interesses van een kind met beddengoed of andere decoratie artikelen. Overweeg een bed met extra functies, vooral als je weinig ruimte hebt. Als opslag geen uitdaging is, denk dan aan een uitschuifbed vanwege het logeer potentieel.

Kwaliteit matras

Met alleen een goed bed kom je er niet. Denk ook aan de matras. Het loont ook hier om voor een hoge kwaliteit te kiezen. Daarnaast zijn er verschillende soorten matrassen voor kinderen. Onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit van de matras erg belangrijk is voor kinderen. Het lichaam moet op de juiste manier worden ondersteund tijdens het slapen. Een goede uitlijning van de wervelkolom, het ontlasten van drukpunten en een juiste slaaphouding zijn belangrijk. Matrassen met binnenvering bieden tijdens het slapen goede ondersteuning van het skelet en vormen zich naar het lichaam en zullen niet verslechteren door vocht. Daarnaast zijn er matrassen van schuim of latex. Koudschuim matrassen zijn erg comfortabel en hebben een lange levensduur.  Daarnaast ventileren ze goed. Met deze tips ben je al goed op weg naar het perfecte bed!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_1349

Review – VTech Toet Toet Mega Bouwplaats

Een mega populair item in de speelgoedwinkel, en ik begrijp de hype wel! Volgens mij zijn alle kindjes hier even...
Voorleesboek brandweer Spuit Elf

Boekreview – Spuit Elf telt tot 10… 11

Dat het brandweer virus zich snel verspreid is overduidelijk met een papa als brandweer man. Dan is voor een klein...
Screenshot_20230111-154332

Baby musthaves, dit wil je gewoon hebben!

Alles is even lief, leuk en schattig als het om baby spullen gaat. Je handen jeuken al nog voordat je...