Mijn kind heeft altijd iets!

24 mei 2021

Sommige van jullie zullen nu wel denken, hoezo jouw kind is altijd verkouden? Ja, echt waar. Al vanaf de geboorte af aan van ons kleine mannetje mankeert hij iedere keer wel weer iets (lees ook mijn blog: moeder zijn is zwaar). Verschrikkelijk vind ik het om hem zo te zien. En ergens voel ik me ook ontzettend machteloos.

Reflux

Het begon al toen Wout vier weken was. Vanaf toen is hij eigenlijk ook iedere keer aan het sukkelen gebleven. Waar de borstvoeding eigenlijk heel goed ging, kon Wout van het ene op het andere moment niks meer binnen houden. Alles kwam er drie keer zo snel uit als dat het erin ging. Wout is hier toen voor opgenomen en heeft medicatie gekregen. Nexium om precies te zijn. Sinds dat hij toen verdikte voeding en medicatie kreeg ging het met de reflux gelukkig heel goed. En is hij er sinds dat hij met de vier maanden op eerste hapjes overgegaan is en hij zelfstandig kon gaan zitten van de reflux af.

Kind is altijd verkouden

Al vanaf dat ik me kan herinneren (moet je nagaan dat Wout nog maar 9 maanden is) is Wout al verkouden. Er gaat hier geen dag voorbij zonder snot, hoesten, slijm opspugen en benauwd zijn. We zijn hier dan ook al regelmatig mee bij de dokter geweest alleen steeds zonder resultaat. We hebben nu een puffer meegekregen om wanneer als hij benauwd is hem te laten puffen zodat zijn longblaasjes opengaan. En ja dit helpt, welgeteld een half uur. Dan zijn we weer terug bij af. Verder hebben we neusspray via de huisarts waar ik zelf een beetje huiverig mee ben. Ik mag deze gewoon geven maar dan met een max. van 10 dagen in verband met verslavingsgevaar. Ja het kan, ook op zo’n jonge leeftijd. Jouw lichaam went namelijk aan die neusspray waardoor het, wanneer je met de neusspray stopt, nog meer slijm zal aanmaken.

Koorts

Verder heeft Wout regelmatig koorts. En dan gewoon ook echt tegen de 40 graden aan en gerust een paar dagen. Ik denk zelf dat zijn lichaam ‘het gevecht’ tegen de bacteriën niet meer kan winnen. Puur omdat zijn lichaam altijd aan het vechten is tegen die rot verkoudheid en het daardoor dus ook geen rust heeft en tegen ‘nieuwe’ ziektekiemen opkan. Zo heeft hij al eens een luchtweginfectie gehad waarvoor hij antibiotica nodig had, en had hij vorige week nog een flinke oorontsteking. Iedere keer als meneer weer een beetje opgeknapt is komt het volgende wel weer opdagen.

Ziekenhuis

Ondertussen lopen we nu met Wout bij het ziekenhuis. Waar de kinderarts ons probeerde af te schepen met het feit dat het gewoon een verkoudheid was (die al bijna 9 maanden duurt), wou Sander perse een doorverwijzing naar de KNO arts om Wout goed na te laten kijken. Binnenkort staat er dan weer een retourtje ziekenhuis op de planning met hopelijk eindelijk eens een keer een resultaat waarmee we ons mannetje kunnen helpen en hij zich eindelijk eens beter kan gaan voelen!

Hebben jullie ook kindjes die zo vatbaar zijn voor alles?

Soms voel ik me zo machteloos en heb ik het idee dat het alleen bij ons zo is. Dat het bij andere altijd maar perfect is. Ik heb zelfs gedacht dat ik gek aan het worden was en dat ik het me allemaal begon in te beelden, maar gelukkig krijg ik steeds van alle kanten te horen dat mijn kind is altijd verkouden. Dit geeft mij weer bevestiging dat het écht is en ik het me totaal niet inbeeld. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...