online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs moet je baby boeren, borstvoeding geven, babylabel, kiezen voor borstvoeding, voeding

Published on maart 16th, 2018 | by de Redactie

0

Kan je eigenlijk ‘kiezen’ voor borstvoeding?

Bij Fedde was het gewoon niet mogelijk om borstvoeding te geven, vanwege het herstel van mijn vreselijke bevalling. Ik was niet in de mogelijkheid om op mijn rug te liggen, laat staan te zitten. Het staan en lopen deed ook verschrikkelijk veel pijn en ik lag eigenlijk de hele dag alleen maar op mijn zij. Als ik mezelf moest omdraaien omdat mijn zijkant zeer begon te doen, dan moest ik eerst mijn bed uit met veel pijn en moeite, om vervolgens mij op mijn andere zij in bed te laten zakken. Dus tsjah, kiezen voor borstvoeding?? Nee, dat zat er zeker niet in!

Meer mamablogs op Babylabel >>

Wel of niet kiezen voor borstvoeding?

Toch lang getwijfeld om bij Ytse wel te kiezen voor borstvoeding, want Fedde is tenslotte ook groot en gezond geworden. Dus waarom kiezen voor het onbekende? Maar iets in mij dwong mij om te kiezen voor borstvoeding. Ik verplichtte mijzelf om borstvoeding te geven. Heel simpel: “dat hoort een moeder te doen, mits zij lichamelijk daar toe in staat is”. Uhm, nee ik wil niemand kwetsen of veroordelen, dat waren gewoon mijn “hormoonlijke-gedachte” om ze zo maar even te noemen. Iedereen moet lekker doen waar ze zich goed bij voelen en ik heb mezelf echt niet aangesloten bij de borstvoedingsmaffia.

Maar goed, mijn bevalling verliep dit keer voorspoedig (gelukkig is niet iedere bevalling hetzelfde) en was ik dus zo gezegd lichamelijk in staat om borstvoeding te geven. Gelukkig verliep alles (na alle opstartproblemen) goed en had ik als doel om in ieder geval de eerste maand te voeden. Maar waarom zou ik stoppen als het zo goed loopt? Dus had ik bedacht dat ik zou stoppen als ik zou moeten werken, want dat gedoe met kolven zag ik niet zo zitten. Maar eenmaal aan het einde van mijn verlof toch nog maar een kolf aangeschaft. Waarom stoppen als alles lekker loopt?

Stoppen met borstvoeding?

En toen kwam de ellende, meneertje ging de fles weigeren en had ik niet eens de keuze meer om te stoppen. Maar ellende? Ja, was wel ellende voor diegene die moest oppassen, die zat tenslotte met een huilend kind.

En ik ben nu echt verbaasd, want Ytse is inmiddels 9 maanden…. 9 MAANDEN! Dat had ik toch echt niet van mezelf verwacht! Inmiddels krijg ik ook steeds vaker van vrienden, kennissen en collega’s de vraag of ik nog lang hiermee door wil gaan en wanneer ik hiermee ga stoppen. Maar waarom stoppen als alles lekker loopt? Er zijn vrouwen die hun kindje van 4 jaar nog voeden, of zelfs nog ouder. En de WHO-norm geeft aan om toch zeker 2 jaar lang te voeden. Ja, sorry… Dat ga ik niet volhouden! Wij zijn dan ook al aan het afbouwen en als Ytse één jaar is geworden, dan vind ik het mooi geweest. Mocht hij er eerder klaar mee zijn, dan heb ik daar ook vrede mee. Alhoewel, dat zeg ik wel zo makkelijk maar toch… dat loslaten is toch een dingetje!

Lees ook mijn blog Wat je niet moet zeggen tegen een borstvoedende mama >>

Kiezen voor borstvoeding

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • KNUFFELDOEKJE CADEAU

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages