Soms loopt het met Kerst net even anders …

23 december 2019

Zo lang ik me kan herinneren vieren we in onze familie altijd eerste kerstdag samen. ’s Middags spelen we spelletjes en rond een uur of zeven wordt de woonkamer getransformeerd tot een grote lange tafel waaraan we ons zoveel gangenmenu opeten en natafelen tot ruim na middernacht. Voor mij is kerstmis echt een van de hoogtepunten van het jaar.

Eerste kerst

Ook vorig jaar vertrokken we op eerste kerst dag met een tas vol eten en cadeautjes naar mijn familie. Met Ben in een tè schattige kerst onesie. Gewoon omdat het kan. Omdat het Ben z’n eerste kerst was, werd hij erg verwend door de kerstman.

We hebben afgesproken met zijn opa’s en oma’s dat ze hem mogen geven wat ze willen wanneer ze maar willen, maar onder de voorwaarde dat het (met name grote) speelgoed bij hen thuis blijft zodat Ben ermee kan spelen als hij daar is. Ons huis puilt namelijk uit van al het speelgoed.

Dus Ben werd verwend en door iedereen geknuffeld, we speelden een spelletje, opa maakte 300 foto’s van zijn eerste kleinkind in z’n schattige outfit, Ben at een hapje mee tijdens onze eerste gang en vertrok toen naar zijn bedje. “Laat hem anders hier slapen vannacht en haal hem morgen maar weer op”, zei mijn moeder.

Soms loopt kerst toch anders

Toen we net aanvielen op onze tweede gang, sprong de babyfoon aan. Naar boven, speentje erin en hij viel weer in slaap. Een half uur later opnieuw.  “Dat is toch wel gek”, zegt André. Wat is er met hem aan de hand? Mist hij de gezelligheid van beneden, maken we teveel lawaai?

Na vier keer wakker worden om het half uur, merkten we dat hij inmiddels gloeiend heet was. 40 graden koorts en we hadden geen paracetamol meegenomen voor hem. Duidelijk was dat het niet goed met hem ging, dus nog voor het toetje op tafel stond hadden wij onze boel ingepakt en stapten met een ziek, zielig jongetje in de auto naar huis. Oorontsteking aan beide oren, bleek later bij de huisarts waardoor de rest van de kerstvakantie erg rustig verliep. Pas op 1 januari was hij weer beter.

Kerstmis is dit jaar anders dan anders

Dit jaar heb ik Andre zo gek gekregen dat we alledrie in een foute kersttrui kerstmis vieren, wel bij ons thuis zonder familie en vrienden helaas. Maar een voordeel, dan is het wel rustig en de paracetamol hebben we bij de hand 😉

Gezellige kerstdagen iedereen!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...
bee4380a71833b1ce7735348be3abc0d

Elvie lanceert nieuwe SmartRhythm technologie om melkproductie te optimaliseren

Elvie introduceert een nieuwe app-functie voor ’s werelds toonaangevende, bekroonde en meest stille borstkolf op de markt, de Elvie Pump. Elvie ontwikkelt...
IMG_3762

Van luier naar het potje met de oefenbroekjes van Zoocchini

De stap naar het potje is altijd spannend, zowel voor het kind als voor de ouder. Ergens ben je toch...