Kerst vieren in Corona-tijd

18 december 2020

Wat een gekke tijd is het…wie had dat begin van het jaar verwacht. Niemand gok ik?! Hoe wij hiermee om gaan. Heel lastig, wij houden alles nu gescheiden en proberen bij iedereen even langs te gaan. Vind het wel onwijs jammer dat we nu niet met elkaar aan een tafel kunnen zitten met kerst. Het voelt als je bepaalde mensen moet teleurstellen en nee tegen moet zeggen. Ik vind dat helemaal niks, het voelt ook niet prettig.  kerst vieren in coronatijd

Kerst 2020

Ondanks de lockdown blijven wij gewoon thuis menu’s bezorgen (eigen restaurant) en werken wij met iedereen lekker door. Gelukkig lopen de aanvragen goed door en zijn we onwijs goed bezig. 

LEES OOK : DE IMPACT VAN CORONA OP EEN JONG GEZIN

kerst, kerstmis, kerst vieren met een kleintje, baby kerst, kerst vieren in corona tijd

Geen feestmaand voor ons

Normaal met kerst is het een feestmaand, en zou ik onwijs gaan stressen wat ik aan zou doen en het outfitje voor Vienna zou in de puntjes geregeld zijn. Nou deze mama heeft dus niks geregeld aan kerstkleding. Ik gok dat wij maar gewoon in pyjama gaan dit jaar… Dit geldt ook voor de kerstfoto..ook dit jaar zou hij er bijna bij inschieten. En dat was ook te merken aan Vienna. Lekker actief mij negeren als ik vroeg of ze even kon lachen naar mama. Ze dacht waarschijnlijk ; “ ja mam, jij altijd met je foto’s”

Nu is het een maand met veel downs en vooral don’ts . Nadenken wat je gaat doen en de kerstvakantie wordt ook een vakantie die veel ons bij zal blijven. Ik vraag mezelf soms wel af hoe moeders dit doen met kinderen die naar school gaan. Het lijkt mij ontzettend pittig. En dan ook nergens heen kunnen. Ik vind het soms al pittig met een peutertje thuis. Laat staan met naar school gaande kids. Maar goed dat er ook kerst in valt want dan gaan de meeste toch lekker op pad. 

3 drukke dagen

Zelf hebben wij 3 leuke maar drukke dagen in het vooruitzicht. Op kerstavond gaan wij gezellig kerst vieren met de buren en heerlijk eten en spelletjes spelen. Wij zijn reuze fanatiek hierin. En moet zeggen niks gaat boven all you need is love. Maar de mannen kunnen wij moeilijk voor de tv zetten en dat ze verplicht mee moeten kijken. Dus we gaan het waarschijnlijk lekker combineren! Win win situatie.

Eerste kerstdag

Dan eerste kerstdag komt mijn vader, heel erg leuk en bijzonder dat hij met kerst komt. Hij gaat Jeroen helpen in het restaurant en ik ben zelf overdag aan het werk. Want wij gaan menu’s bezorgen. Echt zo ontzettend leuk dat zoveel mensen bij ons hebben besteld. Wij hadden niet verwacht dat het zo druk zou worden maar zijn er zo ontzettend blij mee in deze tijd is niks zeker en alles wat je dan hebt is super mooi mee genomen. Overdag is Vienna bij mijn schoonouders en ik ga daar in de avond eten. Wat op het menu staat weet ik nog niet, maar dat het zal smaken weet ik zeker! 

kerst, kerstmis, kerst vieren met een kleintje, baby kerst, kerst vieren in corona tijd

2e kerstdag

En dan 2de kerstdag, ook dan werk ik overdag maar eerst ga ik Vienna naar mijn ouders brengen op de camping. Ze vind het altijd zo leuk! Vooral omdat ze dan lekker kan spelen met het muizenhuis wat m’n moeder heeft gemaakt voor haar. Ook dan staan er redelijk wat pakketten op en mogen wij de mensen weer gaan verblijden.

Ik ga dit samen met mijn vader doen en de rest van het personeel. Ik moet zeggen soms vind ik het zeker spannend…hoe alles zal gaan want wij hebben al besloten om in januari niet open te gaan. Puur omdat het dan toch rustig gaat zijn en nemen dan dus vakantie. Maar zo ver zijn we natuurlijk nog niet. Want in de avond ga ik heerlijk eten bij mijn ouders. Mijn moeder houdt ontzettend van koken dus wederom zullen wij enorm heerlijk eten. 

3e kerstdag als bonus

En wij hebben zelf besloten om een 3de kerstdag in te plannen. Dit wordt een avond dat wij heerlijk allemaal de avond thuis zijn. Wij gaan bij een andere horeca ondernemer hier uit de buurt een heerlijke kaasfondue bestellen met allerlei lekkers erbij! Ik kijk hier enorm naar uit want dan gaan wij ook kerstcadeautjes doen en gewoon echt even de tijd voor elkaar. 

Even tijd voor elkaar

Het klinkt een beetje als mosterd naar de maaltijd. Maar ben er zo aan toe om even gezin tijd te hebben. Even tijd voor elkaar en even tijd samen. Even samen kerst vieren.

Wij wensen jullie ontzettend fijne dagen & vooral lekker genieten! Ik hoop dat voor iedereen 2021 een prachtig jaar mag worden en geloof me volgend jaar lachen we hierom en zeggen we aan de lange eet tafel “ weet je nog, vorig jaar? Toen zaten we met mondkapjes aan ipv lippenstift “ 

Geniet, lach en heb elkaar lief! 

kerst, kerstmis, kerst vieren met een kleintje, baby kerst, kerst vieren in corona tijd

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...