hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Lifestyle

Published on december 8th, 2017 | by Marjolijn

0

De eerste Kerst met je kleintje

Kerstmis. Een magische tijd vol cadeau’s, gezelligheid en lekker eten. Maar het mooiste cadeautje heb jij al gekregen: je kleintje. Het is je eerste Kerst met je kleintje, veel magischer kan het niet worden met een mini-me in je armen.

Kerst met je kleintje

De prachtig versierde kerstboom schittert in de kamer, buiten is het guur. Je hoopt op een witte kerst want dat maakt het allemaal nog sfeervoller. Je dekt je kleintje in de box nog even lekker toe onder een warme deken en kruipt in je warme trui en een beker thee in de hoek van de bank. Aan de open haard hangt een grote rode sok met ‘Baby’s First Christmas’, de cadeautjes én het feestelijk babypakje liggen klaar. Baby’s eerste kerstbal hangt prominent in de boom. Heerlijk cocoonen in aanloop naar de Kerstdagen!

Uit of thuis?

De Kerstdagen zijn soms drukke en overvolle dagen met bezoekjes aan familie en vrienden. En jouw kleintje is natuurlijk het stralende middelpunt. Kijk jouw moppie eens ‘shinen’ in de speciaal aangeschafte feestkleding of speciale kersttrui. Hoe trots kun je zijn!?

Heb jij al nagedacht over hoe invulling gaat geven aan de Kerstdagen in combinatie met een baby? Hoe jonger je kleintje, hoe gemakkelijker je deze drukke dagen door komt. Een baby slaapt nog veel dus familiebezoekjes zijn geen groot probleem. Zo heeft mijn kleintje een bezoek aan schoonmoeder totaal gemist omdat ze heerlijk lag te slapen in de maxi-cosi.

Maar je kunt er ook voor kiezen de familie joú te komen bezoeken, in plaats van andersom. Uiteindelijk vond ik dat veel fijner en gezelliger. Zo kun je de baby in haar of zijn eigen ritme houden en hoef je niet na te denken over wat je allemaal mee moet nemen. Want op pad gaan met een baby is een volksverhuizing, en zeker met de Kerstdagen kan dat een uitputtingsslag zijn.

Tradities

Kerst is een tijd van tradities. Elke familie heeft wel bepaalde tradities die tijdens Kerst in ere worden gehouden. Een bezoek aan de nachtmis, een familiediner thuis of in een restaurant, cadeautjes onder de kerstboom, samen borrelen, een spelavond. Of misschien gaan jullie wel juist op vakantie om het elders te vieren of gaan een avondje op stap.

Nu maakt jouw kleintje daar ook onderdeel van uit. Een mooi moment om een traditie vast te houden, uit te breiden of aan te passen. Een diner in een restaurant is nu misschien niet zo praktisch meer. Nét zo gezellig om ergens thuis samen te dineren, eventueel gewapend met een campingbedje.

De cadeau’s onder de kerstboom zijn nu natuurlijk veel specialer, want voor het eerst liggen er ook cadeautjes voor jouw kleine spruit onder de boom. Wat was het allereerste of meest kostbare cadeautje voor jouw kleintje? En voor jou als moeder?

En op een rustig moment, met flikkerende kaarsjes om je heen, houd je kleintje dan nog eens stevig vast.. en GENIET! Want het is tenslotte toch een magische mijlpaal, waar je waarschijnlijk ooit enorm naar uitgekeken hebt..

Hoe vier jij de eerste Kerst met je kleintje? Ga je het anders vieren, of pas je de tradities wat aan? Wij zijn benieuwd!

Lees ook: de leukste cadeautjes onder de kerstboom >>

Lees ook: party outfits voor jouw kleintje >>

kerst met je kleintje

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan:
Facebook0
Google+1k
https://www.baby-label.com/kerst-met-je-kleintje/
Instagram2k
Pinterest570
Twitter242

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan

  • Facebook6k
  • Google+1k
    https://www.baby-label.com/kerst-met-je-kleintje
  • Instagram2k
  • Pinterest570
  • Twitter242