De eerste Kerst met je kleintje

6 december 2020

Kerstmis. Een magische tijd vol cadeau’s, gezelligheid en lekker eten. Maar het mooiste cadeautje heb jij al gekregen: je kleintje. Het is je eerste Kerst met je kleintje, veel magischer kan het niet worden met een mini-me in je armen.

Kerst met je kleintje

De prachtig versierde kerstboom schittert in de kamer, buiten is het guur. Je hoopt op een witte kerst want dat maakt het allemaal nog sfeervoller. Je dekt je kleintje in de box nog even lekker toe onder een warme deken en kruipt in je warme trui en een beker thee in de hoek van de bank. Aan de open haard hangt een grote rode sok met ‘Baby’s First Christmas’, de cadeautjes én het feestelijk babypakje liggen klaar. Baby’s eerste kerstbal hangt prominent in de boom. Heerlijk cocoonen in aanloop naar de Kerstdagen!

Vier je kerst uit of thuis?

De Kerstdagen zijn soms drukke en overvolle dagen met bezoekjes aan familie en vrienden. En jouw kleintje is natuurlijk het stralende middelpunt. Kijk jouw moppie eens ‘shinen’ in de speciaal aangeschafte feestkleding of speciale kersttrui. Hoe trots kun je zijn!?

Heb jij al nagedacht over hoe invulling gaat geven aan de Kerstdagen in combinatie met een baby? Hoe jonger je kleintje, hoe gemakkelijker je deze drukke dagen door komt. Een baby slaapt dus een familiebezoekje geen groot probleem. Zo heeft mijn kleintje een bezoek aan schoonmoeder totaal gemist omdat ze heerlijk lag te slapen in de maxi-cosi.

Let natuurlijk wel op wat wel en niet mag ivm de Corona maatregelen en veiligheid!

Maar je kunt er ook voor kiezen de familie joú te komen bezoeken, in plaats van andersom. Uiteindelijk vond ik dat veel fijner en gezelliger. Zo kun je de baby in haar of zijn eigen ritme houden en hoef je niet na te denken over wat je allemaal mee moet nemen. Want op pad gaan met een baby is een volksverhuizing, en zeker met de Kerstdagen kan dat een uitputtingsslag zijn.

Kersttradities

Kerst is een tijd van tradities. Elke familie heeft wel bepaalde tradities die tijdens Kerst in ere worden gehouden, die dit jaar misschien wel anders uitpakken dan de voorgaande jaren. Een bezoek aan de nachtmis (deze gaan dit jaar niet door), een familiediner thuis of in een restaurant (helaas dit jaar ook niet), cadeautjes onder de kerstboom, samen borrelen, een spelavond. Of misschien gaan jullie wel juist op vakantie in Nederland om het elders te vieren of gaan een avondje op stap.

Nu maakt jouw kleintje daar ook onderdeel van uit. Een mooi moment om een traditie vast te houden, uit te breiden of aan te passen. Een diner in een restaurant is nu misschien niet zo praktisch meer. Nét zo gezellig om ergens thuis samen te dineren, eventueel gewapend met een campingbedje.

De cadeau’s onder de kerstboom zijn nu natuurlijk veel specialer, want voor het eerst liggen er ook cadeautjes voor jouw kleine spruit onder de boom. Wat was het allereerste of meest kostbare cadeautje voor jouw kleintje? En voor jou als moeder?

En op een rustig moment, met flikkerende kaarsjes om je heen, houd je kleintje dan nog eens stevig vast.. en GENIET! Want het is tenslotte toch een magische mijlpaal, waar je waarschijnlijk ooit enorm naar uitgekeken hebt..

Hoe vier jij de eerste Kerst met je kleintje? Ga je het anders vieren, of pas je de tradities wat aan? Wij zijn benieuwd!

LEES OOK:

kerst met je kleintje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...