hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Mama keizersnede, helpen bij keizersnede

Published on maart 7th, 2017 | by Marjolijn

0

Keizersnede primeur in Nederland

Zelf je baby uit je buik halen bij een keizersnede? Het kan! Zou je het willen? Ik wel! Maar dat gaat niet meer gebeuren. Na drie keizersnedes heb ik mijn portie wel gehad.

Toch had ik best mee willen maken. De invoering van een zogenaamde gentle sectio vond ik al heel mooi want dat was iets wat ik bij mijn eerste keizersnede wel gemist heb. Een luttele 2 seconden werd mijn dochter boven het schermpje gehouden voor ze met de artsen werd meegevoerd en weer naast me kwam te staan in een plastic doorschijnend bedje. Bij een gentle sectio wordt je kleintje direct na geboorte eerst bij je op de borst gelegd, zoals dat ook het geval is bij een natuurlijke bevalling. Wanneer alles naar wens verloopt natuurlijk.

Mijn volgende keizersnedes waren onder volledige narcose, dus dan is het sowieso geen optie. Nu is er dus een optie bijgekomen; je baby eigenhandig uit je buik tillen. Het was een nadrukkelijke wens van de moeder na een eerdere traumatische bevalling.

Ik heb de beelden gezien (vanaf de kop z’n kant, dus niet bloederig) en het was prachtig. De artsen hielpen de moeder haar kind goed te ondersteunen waarna de moeder vervolgens zelf voorzichtig haar baby geheel uit de buik haalde en het op haar borst legde. Het was een heel intiem moment. Natuurlijk moeten alle omstandigheden op dat moment wel optimaal zijn.

Zou jij het willen als het mogelijk was?

 Comments are closed.

Back to Top ↑