Favoriete jongensnamen

14 september 2018

Voordat ik zwanger werd heb ik altijd geroepen dat ik het geslacht van het kindje dan niet vooraf wilde weten. Dat zou namelijk dé grote verrassing zijn! Maar toen ik zwanger was van ons eerste kindje en voor het eerst een echo had, liet de stagiaire van de echoscopiste weten het geslacht al te zien. De echoscopiste zelf was hier niet zo heel blij mee, want rond deze tijd van de zwangerschap was nog niks zeker. En ze mocht dit ons eigenlijk niet vertellen. Maar zo nieuwsgierig als ik was MOEST ik het echt weten! Met de nadruk dat wij pas echt zekerheid hadden met de 20 weken echo, kregen wij te horen dat wij een zoon kregen. Dat werd jongensnamen uitzoeken!

Jongensnaam kiezen

Na de geboorte van onze zoon heb ik altijd gezegd dat ik niet meer zwanger wilde worden, maar mocht het gebeuren dan zou ik toch echt niet het geslacht willen weten. *kuch, kuch!* Zei ik dat? Veel te nieuwsgierig en onder het mom van ’toch ook wel makkelijk’ wilden wij opnieuw het geslacht weten. Opnieuw een zoon!

Hartstikke leuk om jongensmoeder te zijn en hoe graag ik ook een meisje wilde, kan ik mij nu niet eens voorstellen dat ik een dochter zou hebben. Deze setting klopt gewoon!

Jongensnamen

Wat ik alleen wel lastig vind zijn jongensnamen, damn! Meisjesnamen zogen wij zo uit onze duim. Onze voorkeur ging uit naar Hollandse namen, maar niet een naam die te vaak voorkomt en dat je in de klas een Martijn L. en een Martijn H. krijgt (zo Martijn, kom je toch nog naar voren in m’n blog). Na lang zoeken, kwamen wij uit bij Friese namen.

Onze oudste zoon heet Fedde, inmiddels hoor je deze naam ook steeds vaker en werd er zelfs in onze kraamweek twee straten verderop ook een Fedde geboren. Hmm, die zouden nog weleens bij elkaar in de klas kunnen komen. Inmiddels verhuist, maar ook hier in het dorp wonen er geloof ik één of twee jongens met deze naam. Ach ja, dat is dan maar zo!

Onze jongste zoon heet Ytse. Een naam die je niet vaak hoort en zeker niet zoals wij hem uitspreken. Wij wilde graag onze zoon Ytse noemen, maar dan uitspreken als Aitse, Ijtse, Eitse. Bijna iedereen zegt Itse, maar zo was het zeker niet onze bedoeling. Maar om het nou te schrijven op een andere manier, dat vonden wij niet staan. Wij hebben nu in ieder geval wel de zekerheid dat er niet snel een buurjongen die naam gaat krijgen.

Missie geslaagd!

Zwanger en al een naam in gedachten? Kijk dan alvast op onze inspiratiepagina voor Hippe geboortekaartjes >>

Meer leuke babynamen >>

Jongensnamen

Top 20 meisjesnamen Top 20 jongensnamen
Emma Noah
Tess Sem
Sophie Lucas
Julia Finn
Anna Daan
Mila Levi
Sara Milan
Eva Bram
Zoë Luuk
Evi Jesse
Lotte Liam
Liv Mees
Nora Thomas
Fleur Sam
Olivia Thijs
Noor Adam
Lynn James
Saar Max
Lauren Noud
Yara Julian

Meer babynamen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...