Wij hebben een konijntje

16 februari 2019

Misschien heb ik het heel impulsief gekocht, maar mijn moederhart smolt weg toen ik Puk zag spelen met een konijn op de kinderboerderij. Zo lief! Hij vertelde er hele verhalen tegen en gaf hem stro om te eten. Het konijn was helemaal niet bang en Puk zat erbij op z’n hurkjes.

Jonge kinderen en dieren

Ikzelf ben met dieren opgegroeid, op een boerderij. Standaard in het dierenpakket zaten altijd een hond en katten. Verder hebben we in huis konijnen, hamsters, ratten, schildpadden en parkieten gehad. Buiten hadden we altijd een pony en geiten. Later kwam daar ook nog een paard bij. Ik weet dus echt wel waar ik aan begon toen ik bedacht dat er een konijn in huis zou komen en dat er ook veel werk bij komt kijken. Maar eerlijk is eerlijk, het zat eigenlijk niet in mijn planning.

Konijntje van Marktplaats

De volgende dag heb ik wat research gedaan naar de verschillende konijnenrassen. Met de meest geschikte rassen ben ik gaan zoeken op marktplaats. Echt ik hou van marktplaats, nieuw kan altijd nog.

Al snel kwam ik een advertentie tegen met de titel; “lief klein konijntje Jasper”. Gevolgd met fotos van konijn Jasper kroelend in bed met een jongen rond de 7 jaar. How adorable. Zijn moeder had er een verhaal onder geschreven dat Jasper 6 maanden oud is maar helaas weg moet omdat zijzelf allergisch is. Hij houd van knuffelen en dribbelt het liefst heel de dag rond in huis.

wij hebben een konijn, jonge kinderen en dieren, huisdierKonijn los door het huis hupsen

Nou…. dat is precies wat wij zochten. Want ook ik wil een konijn die gewoon door het huis mag hupsen als we thuis zijn.

En zo gingen we 2 dagen later bij Jasper kijken. Wat had ik het te doen met het jongetje die knuffelend met Jasper op de foto stond… Jasper was echt een vriend van hem geworden, maar zijn moeder was zo allergisch dat Jasper niet bij hun in de woonkamer kon.

En zo ging Jasper met ons mee naar huis.

Ik heb een poging gedaan om Puk mee te laten helpen met het klaar maken van zijn kooi, maar die stond alleen maar met een hooispriet voor Jasper zijn hoofd te zwaaien.

Die avond heeft Jasper een andere naam gekregen. Jasper heet nu Nijn, hoe cliché maar wel lekker makkelijk uit te spreken voor Puk.

We zijn echt heel blij met Nijn, hij is heel nieuwsgierig en komt overal op af. Ook laat hij zich makkelijk pakken en vind het heerlijk om geaaid te worden. Hij is niet bang aangelegd en dat is zeer fijn met een herrie makende peuter in huis.

Huisdier verzorgen

Puk mag hem elke dag eten geven en ik hoop dat hij mij ook gaat helpen met zijn hok schoonmaken. Ik vind het wel leuk om te zien hoe trots hij is als hij voor Nijn mag zorgen en ik hoop dat hij net zo’n dierenvriend word als zijn moeder.

Hoe denken jullie over jonge kinderen en dieren? En hebben jullie zelf ook een beestje in huis? Laat het me weten!

Liefs Saskia

wij hebben een konijn, jonge kinderen en dieren, huisdier nemen?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
Ontwerp-zonder-titel-1

Gaat jouw kind straks tot de Indoor generatie behoren?

Er zijn veel verschillen in de manier waarop onze kinderen opgroeien in vergelijking met vroeger. Eén van de belangrijkste verschillen...
image

Toenemende armoede in Nederland leidt tot tekort babypakketten

Er is een landelijk tekort aan babypakketten voor baby’s die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen, die gezinnen in armoede...