Je relatie na een bevalling

11 januari 2020

Het hebben van kinderen is hetzelfde als een rijbewijs. Je leert het pas als je er een hebt. De eerste weken dat jouw kleintje er is, moet je even wennen. Aan de kleine die er bij is gekomen, maar ook aan elkaar. Want je hebt nu ook een andere rol in het leven en in je relatie. Je gaat ook wat meer ruzie maken. Je relatie na een bevalling is echt niet meer hetzelfde als daarvoor. Zeker de eerste weken, want ja jij als moeder weet alles als de beste, maar ook door vermoeidheid reageer je meer geïrriteerd.

De eerste keer sex na je bevalling >>

Je relatie na een bevalling

Ik weet nog wel dat ik zei tegen mijn man toen ik in verwachting was: ‘We krijgen niet alleen een kleintje, maar ook zullen we meer ruzie krijgen’. Het is nu eenmaal zo dat het eerste jaar je geen eigen regie hebt over je leven, maar dat de baby dat bepaalt. In het begin moet de kleine gevoed worden om de drie uur bijvoorbeeld, het ritme wordt bepaald door de kleine.

Geen eigen regie over je leven

Ook jij hebt nog een aantal kwalen nadat je bent bevallen (zoals bijvoorbeeld stuwing!). En daar wordt je ook niet vrolijker van. En ja, wie krijgt er dan van langs? Degene die je het meest dierbaar is, je vriend/man/verloofde. Soms kan hij dan niks goed doen; de luier niet goed om doen, de manier waarop de kleine wordt getroost, hoe de flesjes worden schoongemaakt. Over alles kun je wel wat zeggen en hoe het beter kan. Dat ligt niet alleen aan je man natuurlijk maar je wordt ook doodmoe van de nachtvoedingen en het weinig slapen. Maar geloof ons, het komt goed.

Relatie na een bevalling

Mooie momenten samen

Want de kwalen gaan bij jou weg, je kleine gaat langer doorslapen en je ziet je man weer als jouw man en als vader. Nu geniet je van de momenten dat pappa met zijn kleintje rondloopt en ben je trots. Of smelt je als jouw man je kleintje voorleest. En hoe je geniet als je met je man een avond uit bent. Dan weet je weer even hoe sexy hij is en dat is niet alleen omdat hij zo aantrekkelijk is, maar dat is ook omdat hij naast dat hij jouw man is ook de man is die een heel gezin, jouw gezin, op handen draagt.

Het eerste jaar van jouw kleintje is een bijzonder jaar. Hij ontwikkelt zich als een gek en moet jij je rol in de relatie weer vormgeven of bijstellen.

Eva Hoeke en haar man hebben een boek geschreven over het eerste jaar: Als het maar niet op ons lijkt – het eerste jaar als ouders.

 

Lees ook: haaruitval na de bevalling >>

Hoe krijg ik mijn oude figuur terug na de bevalling >>

De eerste keer sex na de bevalling >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...