OPROEP: Hoe heb jij je zwangerschap ervaren?

3 maart 2019

Je wilt al een hele tijd een kindje, of misschien ben je heel snel (misschien wel onverwachts) zwanger geraakt. Je doet de test en er staat: zwanger, of er staan twee roze streepjes. Dat is toch even wennen. Het is eindelijk gelukt of het overvalt je! Je bent zwanger!

JE BENT ZWANGER

Zwanger raken is niet zomaar iets, bij de een duurt het langer dan bij de ander. Maar dat kan je wel heel erg onzeker maken. Om je heen hoor je allemaal verhalen dat ze heel snel zwanger waren en jij bent er continu mee bezig en er gaan een aantal maanden overheen. Dat verschilt per persoon en vergelijk je zeker niet met andere mensen.

Wat moet je doen als je zwanger bent?

Maar, je bent zwanger! Je hebt de test gedaan en nu? Je doet dit immers ook voor de eerste keer. Moet je de huisarts bellen, of moet je nog even wachten? Moet je naar een verloskundige in het ziekenhuis of zit dit anders in elkaar? Allereerst is het belangrijk om je huisarts in te lichten, die geven aan dat je contact kunt opnemen met een verloskundige bij een verloskundige praktijk. Geschat aan het aantal weken dat je zwanger bent wordt er gekeken wanneer er een afspraak gemaakt wordt.

Verloskundige

Tijdens het gesprek met de verloskundige word je ondervraagd over wanneer je voor het laatst ongesteld was, tot alle medische gegevens van jou en je man (of vriend) en zelfs van je familie. Vaak word je daarna doorverwezen voor een echoscopie. Daar ga je voor het eerst jouw kleintje zien (en misschien al horen). Je brengt een aantal bezoekjes aan hun, meestal rond de 12 weken, 18 weken en 20 weken (gemiddeld schema als alles goed gaat met de kleine). Zodat ze kunnen kijken of alles goed gaat met de baby.

Wat moet je regelen?

Maar wat moet je verder regelen? In het begin kun je je alvast aanmelden voor de kraamhulp. Zij komen vervolgens rond de 30 weken langs bij jou thuis voor alle informatie. Mocht je kinderopvang nodig hebben als de kleine er is, zorg er dan ook voor dat je je goed hebt georiënteerd en dat jij je kind op tijd aanmeldt. Misschien een beetje gek om hier al mee bezig te zijn, maar je kunt er maar beter op tijd mee zijn zodat je niet te horen krijgt dat er zo meteen geen plek is. En check vanaf het begin je verzekering! Waar ben je precies voor verzekerd tijdens je zwangerschap, gedurende je zwangerschap en daarna.

In het begin hoeft er verder weinig geregeld te worden, en kusje volop genieten van je zwangerschap (als je je goed voelt tenminste). Je kunt nadenken over de inrichting van de kamer, kleertjes kopen en de rest voorbereiden. In de laatste weken van je zwangerschap is het belangrijk om je vluchtkoffer klaar te zetten en te zorgen dat je bed verhoogd is.

Hoe heb jij je zwangerschap ervaren?

Ben jij zwanger of zwanger geweest? Hoe heb jij je zwangerschap ervaren? Wij zijn heel erg benieuwd. Leuk als je jouw verhaal wilt vertellen hier op Babylabel. Stuur een mailtje naar info@baby-label.com en wie weet sta jij binnenkort hier op Babylabel. Vertel jou tips en trucks, jouw ervaring van je zwangerschap (of een gedeelte ervan) Hiermee help jij meteen andere moeders. Super leuk!

—————————————veilig zwanger, zwangerschaps tips, babylabel, je bent zwanger

Meer informatie vind je in dit boek

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
positiekleding-zwangerschapskleding-voedings-bh

Comfortabel maar stijlvol: outfit ideeën voor mama’s met een baby

Als kersverse mama doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. Dat kost veel...