Is kerst anders met een kleintje erbij?

2 december 2019

Dit jaar zijn we voor het eerst met zijn drietjes met kerst. Hoewel, dit is niet helemaal waar want vorig jaar zat ons kleine meisje al in de buik. Hoe bijzonder was dat! We leefden helemaal naar kerst toe, want toen zouden we onze zwangerschap bekend maken en nu zijn we alweer een jaar verder! Minder speciaal? Nee, verre van! Maar is kerst anders met een kleintje erbij?

Lees ook: Baby’s eerste kerst >>

Eerste kerst

Vorig jaar maakte ik mezelf inbeeldingen van hoe het dit jaar zou zijn met een baby erbij. Ik had toen al verschillende kerstoutfits de revue laten passeren. Van heerlijk fout naar een leuke maar minder foute onesie. Comfortabel leek me het fijnste voor zo’n klein mini-mensje. En hoewel ik er nog achter sta blijkt dat ons baby kerstoutfit, feestkleding babymeisje ook een echt ‘meisje meisje’ is zoals ik het noem.

Ze komt nu eenmaal het mooist tot haar recht in een jurkje, rokje of leuke bloomer met maillot! En dan heb je veel! Overal op social media zie ik heerlijke setjes voorbij komen. Helaas hangt aan alles wat ik zo ontzettend leuk vind een behoorlijk prijskaartje.

Nog even getwijfeld om zelf wat te maken, maar uiteindelijk op de valreep toch een leuk rokje en glitter maillot gescoord. Ze doet er immers maar één kerst mee en dan is Hema én leuk én betaalbaar! Via Aliexpres een haarband met strik bestelt en Christmas ready we are!

Kerstboom staat de hele maand december

De boom had ik op 2 december al staan. I love kerst, dus die boom is altijd een dingetje. Met mijn vriend de afspraak gemaakt dat hij op onze dochter zou letten zodat ik los kon. Gelukkig wilde mevrouw goed slapen en kon vriendlief weg en ik los met Sky radio Christmas en de boom. Alessia vond toen ze wakker was de lampjes mega interessant en natuurlijk had ik in een tuincentrum al haar eerste kerstbal gekocht die mega vloekt met mijn boom. Doorzichtig met roze glitters, ik bedoel maar! Later zag ik dat je ook hele leuke kon laten personaliseren die wel matchen met je boom, helaas pindakaas wij doen het met een foute kerstbal dit jaar.

Kerstdagen

Dan de kerstdagen zelf, verandert er dit jaar nou wat ten opzicht van voorgaande jaren zonder kind? Op kerstavond doen we altijd cadeautjes bij mijn ouders en ook dit jaar gaat dit door. Weliswaar geen speciale tasjes met ‘groot nieuws’ dit jaar, maar gewoon de lootjes as usual. Terwijl ik ervoor gekozen heb om Sinterklaas dit jaar aan ons voorbij te laten gaan kon ik dit met kerst niet over mijn hart verkrijgen. Wij cadeautjes, dan zij ook!

Van tevoren gaan we gourmetten en dit zal wellicht even anders lopen. Mijn ouders hebben gelukkig een babykamer ingericht dus ze kan gewoon in een ledikantje slapen en gezien mijn ouders op loopafstand wonen, hoeven we met de tijd geen rekening te houden! Het enige verschil wat we nu hebben is dat we naast de tassen met cadeaus ook een verzorgingstas mee moeten nemen. En mocht madame nog steeds slapen niet als hobby zien zouden we wellicht in toerbeurten een keer naar boven moeten om een speentje terug te geven of over een bolletje te aaien. Ach, we bakken met liefde elkaars vlees dus dat komt vast wel goed!

Eerste kerstdag vieren we met familie

Eerste kerstdag komt de schoonfamilie bij ons de kerst doorbrengen. Dat was wel een struikelpuntje. Helaas woont het grootste deel van mijn schoonfamilie in Friesland, niet bepaald om de hoek zeg maar. Nou ben ik van mening dat je met een kind flexibel moet kunnen zijn/blijven, maar in de ochtend naar Friesland rijden om in de avond weer terug te gaan vind ik toch wel een dingetje met een baby van 4 maanden oud. Niet alleen het feit dat ze dan onderhand meer in de Maxi-Cosi ligt als er buiten, maar ook het gesleep met spullen en… waar gaat ze slapen?

Gelukkig is mijn schoonfamilie niet moeilijk en komen ze dus naar ons. Kan Alessia lekker in haar eigen bedje slapen, in haar eigen box spelen en kan ik me met haar terugtrekken wanneer het teveel wordt voor haar (of mij hihi).

Misschien wat drukker omdat je dan niet alleen de zorgen voor je eigen gezin hebt maar ook voor familie en gelukkig is daarvoor dan Action met heerlijke kartonnen wegwerp borden en bekers. Echt wel kerstig maar geen gedoe met in- en uitladen van vaatwassers (alsof ik er twee heb maar toch). Gemak dient de mens zullen we maar zeggen. Tevens maakt ieder een gerechtje dus hoef ik niet op kerstochtend met wellicht een subtiele kater van de avond ervoor een zes gangendiner voor te bereiden.

Is kerst anders met een kleintje erbij?

Dus is kerst anders met een kleintje erbij? Jazeker, hij wordt specialer! Foto’s met een klein mini-meisje erbij in een vast ontzettend snoezig outfit en twee trotse ouders die haar nog net niet opvreten.

Ervaren jullie de eerste kerst met jullie kleintje ook zo speciaal of ben ik de enige jubelende mama hier?

Have a very merry Christmas!

Liefs,

Pauline

first christmas, eerste kerst

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...