Wat zit er toch allemaal in de luiertas?

16 februari 2019

Wat ik je wel al kan verklappen is dat er héél veel in past in mijn luiertas. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik meen altijd dat ik van alles heel veel moet hebben of zo. Want ja, je zou maar eens iets te kort komen! Het is me namelijk één keer gebeurd dat ik geen schone romper en t-shirt bij had. Laat Wout juist net op dat moment een spuitluier tot op zijn rug hebben… Heel fijn dus. Vandaar dus liever teveel dan te weinig mee haha. Nieuwsgierig naar de inhoud luiertas van mij? Kijk mee!

Bekijk ook deze hippe verzorgingstassen >>

Nou daar komt hij dan, mijn inhoud luiertas:

Verschonen

Inhoud luiertas: Laten we beginnen met het meest standaard ding uit de tas, juist ja, luiers. Je kunt gewoon écht niet zonder op stap. En met de luiers hebben we dan ook meteen de vochtige billendoekjes bij! Zonder doekjes, geen schone luier! Wel is het natuurlijk tijdens het verschonen zo fijn om een verschoningsmatje bij te hebben. Dus ook deze is in de luiertas te vinden. Dit was eigenlijk het deel wat betreft het verschonen.

Verzorging

Qua verzorging is het natuurlijk ook altijd prettig wat dingetjes bij te hebben. Zo heb ik altijd standaard een romper, t-shirt en broekje voor Wout in de tas zitten voor het geval we een ‘ongelukje’ hebben door middel van knoeien of een lekkende/ niet goed zittende luier. Dan heb ik ook altijd standaard Zwitsal body lotion in de tas zitten. Dit vind ik persoonlijk fijn om Wout altijd even in te kunnen smeren indien nodig als we ergens zijn. Nu vraag ik me alleen af, hebben er meerdere mama’s ook altijd sudocreme bij? Ik heb dit namelijk ook standaard in de tas zitten voor het geval Wout schrale billetjes of plekjes heeft gekregen.

Voeding

Onder het mom van er moet ook gegeten worden heb ik altijd standaard een hoop voedingen bij. Meestal 6 potjes. Waarom zoveel? Ik heb 2 van die torentjes, je kent ze wel. Deze maak ik altijd vooraf al klaar zodat ik de voeding makkelijk klaar kan maken. En ja, als ze dan toch klaar staan, is het net zo makkelijk om het gehele torentje in de tas te doen. Kom je ook nooit te kort. Dus dat. Dan hebben we nog altijd een drinkflesje bij want zonder fles geen eten. Sinds kort mag Wout ook voortaan zijn hapjes. Dus deze neem ik ook mee indien hij deze nog niet heeft gehad. Dit precies zo met zijn medicijnen voor de reflux. ( maar meestal heeft hij deze al gehad) Als een baby eet heb je altijd wel een slabber nodig, want jeetje wat kan zo’n baby knoeien haha! Ik kan er gelukkig wel om lachen als hij zo lekker geniet. Verder heb ik altijd meerdere spuugdoekjes bij. Dit omdat Wout reflux heeft dus best wel wat spuugt. Deze heb je dan dus ook wel voldoende nodig.

Extra dingetjes

En dan heb ik nog extra dingetjes die ik altijd bij heb. Dit is een speentje en zijn knuffeltje. Vaak heb ik die ook gewoon bij hem in de maxicosi liggen. Dan heb ik nog 2 dingen in de tas zitten die totaaaal niks met de baby te maken hebben. Dit is een fles deo voor Sander en een fles deo voor mijzelf. Ik vind het zelf namelijk prettig áltijd deo in de buurt te hebben. En tot slot heb ik ALTIJD Wout zijn oppasboekje in de tas zitten. Hierin staat alle informatie die degene die op dat moment op Wout past nodig heeft. Verder schrijven de mensen die op Wout passen er altijd een leuk verslagje in over hoe de dag verlopen is. Vind ik altijd zó ontzettend leuk om terug te kunnen lezen.

Hieronder zal ik het lijstje van de inhoud luiertas nog even onder elkaar zetten om een wat fijner overzicht te creëren.

Luiers
Billendoekjes
Verschoningsmatje
Sudocrem
Bodylotion
Eén romper
Eén shirt
Eén broek
Drinkflesje
Melkpotjes
Medicijnen (reflux)
Spuugdoekjes
Slabber
Groente/fruithapje + lepeltje
Speen
Knuffeltje
Deo voor Sander
Deo voor mijzelf
Oppasboekje

Zo, dan zijn we door de luiertas heen.. Stiekem zitten er toch altijd wel aardig wat dingetjes in die tas. Maar sommige kun je gewoon oprecht niet zonder. Dan wordt het namelijk een grote bende!

Wat hebben jullie in de luiertas zitten en wat vind jij écht onmisbaar is in de tas?

inhoud luiertas, wat neem je mee in de luiertas, luiertassen inhoud luiertas, wat neem je mee in de luiertas, luiertassen

Weg met de luiertas! Wij zochten een paar hippe luier RUG tassen voor je uit! Kijk verder >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...