De Roze ‘kleding’ wolk

28 februari 2022

Ik ben in verwachting van een baby meisje en binnenkort zijn wij ouders van een jongen en een meisje! Ondanks dat we altijd hebben gezegd dat het ons totaal niets uitmaakt wat het geslacht zou worden, vinden we het stiekem wel heel erg leuk! En de verschillen zijn nu al erg zichtbaar. Waarin zitten de verschillen? Voornamelijk in het kopen van kleding!

Een voorzichtige start

Toen we de geslachtsbepalende echo kregen, was ik er van overtuigd zwanger te zijn van een jongen. Dus toen het duidelijk werd dat we een meisje kregen, was ik super blij maar erg verrast. Ik zat er helemaal naast met mijn gevoel!

in verwachting van een baby meisje, in verwachting van, baby meisje, roze kleding wolk, roze wolk

In verwachting van een baby meisje

Mentaal moest ik omschakelen en om sneller aan het idee te wennen dat we een meisje kregen, ben ik ‘voorzichtig’ wat kleding gaan kopen. Winkeltje hier, winkeltje daar. Soms even lekker alleen en een andere keer samen met mijn zoon.

Dit was voor de lockdown periode, dus kon ik vooral in de vroege uurtjes waarbij het nog niet te druk was in de winkels, op mijn gemakje rondsnuffelen. Mijn man liet me heerlijk mijn gang gaan.

Wat een verschil tussen meisje en jongen

Steeds vaker een winkelbezoekje, later voornamelijk online shoppen. Ik kocht steeds een beetje meer, ik had de smaak te pakken. Niet alleen kleding maar überhaupt spullen voor haar kamer. Waar ik echter achter kwam is dat er een groot verschil zit in hoe je winkelt, hoe je kijkt naar alle spullen en voornamelijk de verschillen in assortiment!

Echt 2/3 van de kleding is voor meisjes en de rest jongens, zo lijkt het. Dat viel me al op toen we voor onze zoon gingen winkelen. Tegenwoordig heb je ook veel rekken met genderneutrale kleding, dus voor ieder wat wils.

Voor onze zoon heb ik ook altijd mijn best gedaan om hem er zo leuk en verzorgd mogelijk uit te laten zien. Kleding kopen heb ik altijd al leuk gevonden!

En nu voor een kleine meid. Zalig! Ik winkel zoals ik dat ook voor mezelf doe: eerst even rondsnuffelen en dan het één en ander uit de rekken pakken. Een broek hier en wat shirtjes daar, een jurk met een maillot erbij. Ik houd ervan als alles met elkaar matched. Ook nu hield ik rekening met het aanschaffen van verschillende maatjes, ze groeien ook zo snel!

Als ik thuis kwam met mijn nieuwe ‘aanwinst’, liet ik het gelijk aan mijn man zien. En als hij aan het werk was, liet ik het op tafel liggen zodat ik het kon showen als hij thuis was van zijn werk.

Niet alleen kleding voor onze dochter maar ook voor onze zoon. Hij schiet erg de lengte in en sommige kledingstukken zijn te leuk om te laten liggen!

in verwachting van een baby meisje, in verwachting van, baby meisje, roze kleding wolk, roze wolk, roze babykamer, babykamer baby meisje

Een volle kast

En dan kom je op het punt dat je alle kleertjes gewassen hebt en kan gaan opruimen. Ik leg ze eerst allemaal even bij elkaar, om daarna al gauw outfitjes te maken. Zucht…. Wat snoezig allemaal! Uiteindelijk vouw ik de kleertjes op en begin alles een plek te geven in haar kledingkast. Trots kijk ik naar een lekkere volle kast…  Het is meer kleding dan ik in eerst instantie dacht. Maar ach, kan mij het schelen. Wat zal ze er strakjes als een dotje uitzien!

Ook hadden we nog wat kleding van onze zoon uitgezocht. Hoe ouder hij werd, hoe stoerder en echt ‘jongensachtig’ het werd. Maar de newborn kleertjes konden we nog gebruiken. Het zag er namelijk allemaal nog zo netjes en gaaf uit.

Het is bijna zover tot we haar in onze armen mogen houden, knuffelen, liefhebben.

En wat ben ik benieuwd hoe alle mooie en leuke kleertjes haar zullen staan!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...