Lieve Morris

10 augustus 2020

Op Instagram kwam mama het super leuk idee tegen om tot je achttiende verjaardag elk jaar een brief voor jou te schrijven. Papa was ook meteen enthousiast over dit idee. Hierbij de eerste brief van ons voor jou.

Tips voor een echte Cakesmash >>

1 jaar!

Vandaag ben je één jaar geworden. Gewoon één jaar al! Gefeliciteerd allergrootste vriend van ons! Je bent geen baby meer maar een dreumes! Mag mama even huilen hierom? Papa heeft mama hier de afgelopen dagen al flink mee zitten plagen want sinds jij er bent is mama een beetje emotioneel onstabiel geworden. Die tranen van geluk komen vooral door jou. Papa en mama vinden jou een droombaby.

Terugkijkend op jouw eerste levensjaar ben je gegroeid van een klein mannetje van 47 cm naar een iets groter kereltje van 74 cm. Van een geboortegewicht van 3280 gram ben je naar 9260 gram gegaan en je past in maat 80.

Meteen na je geboorte wilde je al niks missen en dit is totaal niet veranderd. Alles wat er om jou heen gebeurt houd je in de gaten. Dit is denken wij ook de reden dat je het liefst op je buik lag om zo alles te kunnen observeren. Op je rug vond je niks, sinds je begin december kon omrollen van rug naar buik zijn de keren dat je op je rug lag op een hand te tellen. Het duurde dan ook een stuk langer voordat je van buik naar rug kon, jij zag hier immers toch het nut niet van in!

Na het omrollen begon je al vrij snel met tijgeren. Papa en mama hebben hier flink om gelachen. Wat je met je benen moest doen wist je niet zo goed maar door je armen te gebruiken kwam je overal. Niet veel later ging je kruipen. Je ontwikkelde een turboversnelling en papa en mama moesten jou goed in de gaten houden. Ons huis werd steeds kindvriendelijker gemaakt.

Begin maart begon jij jezelf op te trekken en toen was helemaal het hek van de dam. Niks was meer veilig en alle kleine accessoires waar jij bij kon zijn verhuisd naar hogere gedeeltes waar jouw kleine grijpgrage handjes niet bij kunnen.

Met acht maanden liep jij achter je babywalker en andere loopkarren. Op 31 juli liep je voor de eerste keer echt goed los en sindsdien zien we dit elke dag stabieler worden. Dit is hilarisch om te zien, die lekkere dikke beentjes van je en jouw trotse gezichtje.

Mama en papa vinden jou een echt buitenkind. We zien je zoveel plezier hebben als je buiten bent. Vooral de afgelopen maanden nu je wat meer kunt zijn we veel buiten geweest. Hierachter is een grote speeltuin en je vindt het heerlijk om daar te klimmen, schommelen en te glijden. Het glijden gaat nog wel eens mis en je hebt al een flinke hap zand binnen gekregen tijdens de vakantie! Tijdens schommelen lig je in een deuk en van tante Marian krijg je dan ook een schommel voor jouw eerste verjaardag.

Klimmen is een van je lievelingsbezigheden. Van papa en mama krijg je een klimrek voor jouw verjaardag. Mama ging de fout in door je al even met dit cadeau te laten spelen toen het binnenkwam. Je was zo enorm blij en stond te dansen op het klimrek. Vervolgens moest papa het van mama opruimen en toen was jij heel erg verdrietig.

Verder speel je ook graag met auto`s. Papa heeft je brrroeeemmm leren zeggen en nu doe je dat vaak als je met de auto`s speelt. Op vakantie mocht je van papa een speelgoedje uitzoeken en toen koos je Vinnie varken. Dit is nog steeds een favoriet speelgoedje van je.

Dansen behoort ook zeker tot jouw favorieten bezigheden. Van Mexico ( zangeres zonder naam ) tot three little birds ( Bob Marley ) en van het introdeuntje van the big bang theory tot het liedje van de wasmachine, overal begin jij op te swingen.

Het slapen gaat uitstekend. Met zes weken sliep je door en na een dipje rond de zeven maanden slaap je nu weer goed. Als je `s nachts wakker wordt is er eigenlijk altijd wat aan de hand. Bij dat dipje had je papa en mama wel flink in de maling genomen hoor! Je bleef maar huilen en werd alleen maar rustig als je mocht spelen. Dit kon natuurlijk niet en na een paar tips van het consultatiebureau sliep je weer goed.

Met eten hebben papa en mama ook niks te klagen. Je lust vrijwel alles. Enig nadeel is dat het een enorme knoeiboel wordt, helemaal nu je het steeds zelf wilt doen. Soms moeten we je een beetje afremmen want je wilt zoveel mogelijk en zo snel mogelijk eten naar binnen proppen zodat je daarna weer kunt gaan spelen.

Afgelopen jaar hebben we ook wat ongelukjes gehad. Zo is mama een keer met je van de trap gevallen, heeft Iroh je een keer gekrabd, had je een dubbele oorontsteking en flink wat last van je buik na het zwemmen in het Twiske. Al deze dingen horen er natuurlijk bij al vindt mama het wel verschrikkelijk om te zien als jij niet in je hummetje bent.

Het afgelopen jaar zijn we al twee keer op vakantie geweest. In november een midweekje naar centerparcs Meerdal en begin juli een week naar roompot Mierlo. Onze geplande vakanties naar het buitenland konden door het coronavirus niet doorgaan maar dat komt wel weer.

Allerliefste Morris, we genieten met volle teugen van jou in ons leven en zijn hier zo dankbaar voor. Elke dag met jou is een groot feest en alle clichés die mama zeer overdreven vond zijn waar. Papa en mama zullen er altijd alles aan blijven doen om jou gelukkig te maken want jij bent ons stralend middelpunt. Natuurlijk komen er ook dagen dat jij gek van ons zult worden en andersom maar vergeet nooit dat onze liefde voor jou onvoorwaardelijk en voor altijd is.

We houden van jou tot aan de maan en terug!

Papa en mama

Heel persoonlijk: deze brief aan mijn kind >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...