Ibiza, baby!

21 september 2017

Mijn verloofde en ik zijn zonet een weekje op vakantie geweest naar Ibiza. Mét onze (bijna) 5 maanden oude dochter Charlotte uiteraard. Ibiza met een baby? Zeker doen! Waarom? Wel, er zijn meerdere redenen. Om te beginnen is het slechts +/- 2 uren vliegen. Wat nog ideaal is met een baby. Oké, ja, Charlotte heeft op de terugvlucht de medereizigers met feestkater wel nog wat extra hoofdpijn bezorgd, maar goed, het is nu eenmaal een baby.

Daarnaast vinden mijn verloofde en ik de zuiderse landen ideaal om met een baby te bezoeken, aangezien ze daar in het algemeen heel kindvriendelijk zijn. De receptionistes en het horecapersoneel willen standaard Charlotte complimentjes geven of meteen zelfs knuffelen. Bovendien is het fijn dat je er in de buitenlucht op restaurant kan. Ideaal om even rond te wandelen als Charlotte een moeilijk momentje heeft, en haar (soms hysterische) huilbuien klinken zo minder overweldigend dan tussen 4 muren.

Met baby op het strand

We hebben ook vaak gezellig op het strand gelegen, met Charlotte onder een parasol en op een speeldekentje tussen ons in. Ze vond het heerlijk om zonder kleren (en zonder pampertje) de hele tijd van haar rug op haar buik te rollen. Wij vonden het net iets minder heerlijk om haar weer telkens terug op haar rug te rollen nadat ze boze geluidjes begon te maken omdat ze niet meer terug kon draaien. De strandjes in Ibiza zijn prachtig, maar ook wel vaak heel druk. Als je hier geen fan van bent, raad ik je eerder aan om naar bijvoorbeeld Kreta te gaan. Daar zijn de stranden ook schitterend en vaak iets rustiger (dat was toch onze ervaring).

Charlotte heeft overigens voor de eerste keer gezwommen op Ibiza! Wat vond ik dat zelf ook fijn. We hebben haar zachtjes in het zeewater gedompeld (uiteraard niet meer haar hoofdje) en ze heeft ook een keertje in haar swimtrainer zwemband relax rondgedobberd in het zwembad.  Zo kon ze toch ook wat verkoeling krijgen.

Ibiza sfeer

Feesten hebben we niet gedaan. Dat kon uiteraard niet met baby. Tenzij je van de nanny-service gebruik maakt die sommige hotels aanbieden, maar dat konden wij niet over ons hart krijgen. Wel zijn we eens over de Sunset strip gewandeld en hebben we gerelaxt op het strand van Cala Comte (alhoewel de muziek daar zachter stond dan we hadden verwacht). Zo hebben we toch ook een beetje van de Ibiza-feestsfeer gesnoven. Charlotte’s schattige oorbeschermers (van “Ems for Kids”) zaten steeds klaar in haar luiertas, voor het geval de muziek toch luid zou zijn.

Tot slot is Ibiza gewoonweg een mooi eiland, dat net groot genoeg is om met de auto vlot van het ene leuke plekje naar het andere te gaan. Ideaal voor een relaxte strandvakantie. Dus als je er naar toe wil met baby (of kids); gewoon doen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pexels-kristina-paukshtite-3270224

Dit zijn 4 leuke dingen die je kunt doen als moeder om te matchen met je baby!

Er is niets mooier dan de band tussen een moeder en een baby. Als moeder wil je natuurlijk niets liever...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....
IMG20240218171807

Review – Natruba bijtring en hydrofiele luiers

Van het Deense merk Natruba had ik nog nooit gehoord, leuk dat ik dit dan ook mocht reviewen. Toen ik...