Een vriendinnetje voor het leven! 

13 februari 2021

Wel of niet je kind laten opgroeien met huisdieren? Wij zijn van mening dat het bijdraagt en een mooie toevoeging is aan de opvoeding. 

Je kind laten opgroeien met een huisdier

Toen Vienna 6 maanden was, hebben wij ervoor gekozen om een huisdier te willen. Jeroen en ik waren er vrij snel over uit dat het een hond zou worden. Maar wat voor hond en wat zoeken wij precies in een hond. We wilde geen kleine hond maar ook niet enorm groot. Nou dat laatste is niet gelukt want Senna is uiteindelijk toch best een flinke hond. . We zaten in dubio of een labradoedle of een Berner sennenhond. Allebei hebben deze honden een goed karakter en kunnen goed met kids. Dit was voor ons wel vereiste. Tuurlijk het blijven dieren maar ik ben van mening dat een hond goed aanvoelt of je hem of haar vertrouwd 

Je kind laten opgroeien met een huisdier, hond als huisdier, huisdier met klein kind, waarom is een huisdier goed, huisdier, Berner sennen honden, Berner sennen hond

Hondenliefhebbers

We zaten in de auto en waren op weg naar de babyspa waar Vienna haar laatste floatsessie had. Dit was 2uurtjes rijden dus hadden genoeg de tijd om het uitgebreid over alles te hebben en zo kwam ook het onderwerp hond alweer voorbij.

We waren allebei ook van mening dat een hond ook goed voor mij zou zijn. Ik zat veel binnen en zo moest ik wel naar buiten en onder de mensen komen. En ik vond het ook een goed idee zodat Vienna samen zou op zou groeien met de hond. Überhaupt met een huisdier opgroeien vind ik belangrijk. Ik heb dit vanuit huis mee gekregen en Jeroen ook.

Hond als huisdier

Wij zijn allebei erge honden liefhebbers, en een leven zonder zagen wij ook niet voor ons. En hoe leuk als ze samen zouden opgroeien? En zo leert Vienna ook dat ze lief moet zijn en ook niet bang hoeft te zijn. Maar ook het zorgen voor, en dat maakt niet uit voor welk huisdier je kiest. En vaak vinden ze het ook leuk om te doen. Een hond als huisdier is een toevoeging aan ons gezin en is dus van harte welkom. 

Op zoek naar een geschikte hond

Dus ik ging kijken op internet en al gauw kwam ik een kennel tegen die Berner sennen honden hadden en dat er verschillende nestjes waren. Dus zo impulsief als dat Jeroen en ik zijn heb ik de kennel opgebeld. Ik vroeg of we na het floaten mochten komen kijken en of er nestjes waren die meteen mee mochten. Het was namelijk 15 minuten rijden vanaf waar wij waren dus was het niks, dan was het jammer! Maar voor de tijd moesten we het niet laten. 

hond als huisdier, huisdier met klein kind, waarom is een huisdier goed, Berner sennen hond

Hondje uitkiezen

Gelukkig konden wij terecht en zijn dus ook na het floaten er heen gegaan. Jeroen zat onderweg nog te grappen ; “ ja ja , kijken is kopen “ die snuitjes kan je toch niet weerstaan. Maar we bleven nuchter. Want eerlijk, ik geloof erin dat een dier jou uitzoekt en jij niet het dier.

Eenmaal aangekomen in Lunteren. Een dorpje ver weg van Vlissingen! Ik kende heel het plaatsje niet. Maar het was wel prachtig. De kennel zat een soort van in te polder. Het was een groot terrein en alles zag er netjes en verzorgd uit. Iets waar ik wel op let, mijn gevoel was goed. Toen we uit de auto stapte kwam er al een oude Berner sennenhond aangesjokt. Deze kwam ons vriendelijk begroeten.

Daarna kwam de eigenaresse op ons af en na een korte kennismaking liet zij ons de pups zien die weg mocht. Dit was een mooi moment. Alleen was er geen een die eruit sprong. En stiekem baalde ik wel enorm. Ik draaide mezelf om naar Jeroen en zei ; “ nope ik voel geen klik en geen een springt eruit! Laten we zo maar gaan”. De eigenaresse kwam met haar map aangelopen en vroeg aan mij wat we wilde een reu of een teefje, Jeroen en ik antwoordde in koor een teefje. Ze ging kijken in haar map en ondertussen zei Jeroen; “ hup san, ga nog eens kijken”.

Een hondje kwam naar ons toe

Ondertussen waren alle pups al afgetaaid en was ik voor hun niet meer boeiend genoeg. Op eentje na, ik krijg nog kippenvel van dit moment. Er was een hondje dat dus nog bij het hekje zat. Een hondje wat zat te wachten en toen ik door mijn hurken ging kwam het hondje omhoog. En ging enthousiast kusjes geven. Ook toen ik Vienna bij het hondje hield was het heel voorzichtig en gaf kusjes. Toen dacht ik dat is ze ( ik wist nog niet dat het een teefje was ) .

De eigenaresse kwam naar ons toe en vroeg of wij een keuze hadden gemaakt. En dat ze ondertussen de lijst met teefjes erbij had gepakt. Dus ik zei ; “ zij, die hier zit wordt het” waarop zij zei ;” geloof niet dat dit een teefje is”. Waarop ik weer antwoorden :” jawel dit is een teefje, weet het zeker”. En inderdaad het was een teefje.

Ik heb haar opgepakt en hebben haar goed aan Vienna laten ruiken en snuffelen. Ik vond het heel belangrijk dat zij goed op haar zou reageren. Maar ik vertrouwde haar meteen. Ik heb nog nooit zoiets gezien, het leek wel of het zo moest zijn. Jeroen kwam uiteindelijk met de naam Senna , en eerlijk het was ook een echte Senna. De naam past perfect bij haar. 

Berner sennen hond, hond als huisdier, grote hond klein kind

We nemen haar nu mee!

En trouwens ik geloof dat de eigenaresse ons vast heel raar vond. We gingen alles gelijk regelen. Toen ze vroeg wanneer halen jullie haar op. Zeiden we in koor, we nemen haar nu mee. Heb nog nooit iemand zo verbaasd en beduusd zien kijken. Dit was echt een komisch moment. Maar dit weerspiegelt ook hoe Jeroen en ik zijn. Lekker impulsief, maar wel overwogen als ons gevoel er niet goed bij was hadden wij het niet gedaan. 

Vienna en Senna schelen 3 maanden en vullen elkaar heerlijk aan. Ze zijn echt een team. Soms is het ook pittig hoor, want en een kind bedwang houden en een hond.. maar aan de andere kant ze groeien samen op en dat is zo leuk. Senna is ook erg beschermend naar Vienna toe. Zeker toen ze nog baby was, en er kwamen mensen die ze niet kende ging ze voor Vienna zitten. Zo van hallo dit is mijn vriendin. Kom maar eerst langs mij. Ze gromde ook niet, en blaffen ken ze niet. Als ze zichzelf hoort blaffen schrikt ze hiervan haha! Gek beest. Vienna kan ook alles met Senna doen, doktertje spelen, samen op de haar mand zitten, op haar liggen. Knuffelen, kletsen. Het is zo mooi om te zien hoe die elkaar gevonden hebben. Ze hebben band die heel mooi en hecht is. Vienna houdt veel van Senna en andersom. 

Wij hebben er geen moment spijt van gehad om een hond als huisdier te nemen. Senna heeft ons gezin verrijkt en mooier gemaakt. Wij hebben een vriendinnetje voor het leven!  

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...