Hoe overleef je een drukke ochtendrush met kinderen?

28 september 2022

Baby in de draagzak? Of liever in een wipstoel? Zo geraak ook jij moeiteloos door de ochtendrush.

Begin september. De vakantie is gedaan en de kinderen moeten terug naar de opvang of naar school. Ochtenden kunnen dan heel hectisch zijn met twee kleine kinderen in huis. Je kleuter moet aangekleed worden, terwijl je baby ligt te mopperen voor eten. En dan moet je ook nog op tijd aan de schoolpoort geraken. Gelukkig bestaan er enkele handige hulpmiddelen zodat jij verschillende taken kan combineren tijdens je ochtendrush. Boterhammen smeren, je kind naar school brengen, of nog even langs de winkel passeren, het lukt allemaal. Draagzakkenproducent Ergobaby helpt je op weg, en bewijst dat je ochtenden zonder stress kunnen verlopen. 

Bij het afgaan van de wekker, zijn jonge ouders meestal meteen wakker. Er moet ’s ochtends vaak veel gebeuren. Zeker als je nog een baby en een kleuter in huis hebt. Terwijl je kleuter zijn of haar trui binnenstebuiten aandoet, wacht je baby met een volle luier huilerig op zijn eten. Even vlug het papje opwarmen, je kleuter aankleden, de luier verschonen en weer verder. Ochtenden zijn een echte race tegen de tijd. Producent van ergonomische babyspullen Ergobaby wil tonen dat de ochtenden ook zonder stress kunnen. Als je een draagzak of een wipstoel gebruikt, kan je verschillende taken combineren.  

Handenvrije ochtendrush 

Ochtenden met kleine kinderen verlopen vaak chaotisch. Begin daarom de avond voordien al met je voorbereiding. Leg de kleren van je kinderen klaar, pak de boekentas van je kleuter in en zet je wekker op tijd. Probeer ‘s ochtends als eerste klaar te zijn en pak je ochtend routineus aan. Opstaan, tandenpoetsen, of boterhammen smeren, het hoeft geen rollercoaster te zijn. Zorg voor een routine en creëer rust. Het houdt niet alleen jou, maar ook je kinderen rustig, waardoor ze sneller vertrekkensklaar zijn.   

Voorbereiding bespaart je tijd in de ochtend, maar onvoorziene omstandigheden zijn met je pasgeborene moeilijk te vermijden. Je baby is huilend wakker geworden en vraagt voortdurend om je aandacht. Je probeert hem of haar te sussen, maar hierdoor heb je natuurlijk geen handen meer vrij om je kleuter aan te kleden. Een draagzak zoals de Adapt van Ergobaby kan dan een grote hulp zijn. Je kan hem op drie eenvoudige manieren verstellen, zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het knoeien met tientallen riemen. De Adapt biedt een comfortabele en ergonomische draagervaring voor jou en je baby en zorgt ervoor dat je de aandacht tussen je kinderen beter kan verdelen. Je kan makkelijk je baby meenemen naar een andere verdieping om je kleuter te helpen. Ook huishoudelijke taken zijn eenvoudiger. Smeer ongestoord jullie boterhammen of snijd je fruit met je baby in de draagzak. 

Moet je veel over en weer lopen? Of met logge dingen sleuren? Zet je je kindje dan liever even aan de kant? Maak dan gebruik van een wipstoel. Je kleintje kan zichzelf kalmeren door de natuurlijke schommelbeweging, spelen met de speelbeugel die je eenvoudig op zijn plaats klikt op het wipstoeltje of gewoon kijken naar wat er om zich heen gebeurt. Ondertussen kunt u met een gerust hart doorgaan met andere zware taken.  

Bovendien kan zo’n wipstoeltje vanaf de eerste dag worden gebruikt dankzij een uitneembare insert die speciaal voor pasgeborenen is ontworpen, en het groeit ook met je kind mee. Ergobaby’s 3-in-1 Evolve wipstoeltje biedt deze mogelijkheden. Het heeft 3 hoogtestanden die gemakkelijk met een voetpedaal verstelbaar zijn: van een gezellig wipstoeltje voor pasgeborenen tot een ontspannende babywipstoel tot een peuterstoel. En net als hun draagzakken is hun wipstoel gecertificeerd als rug vriendelijk door de Duitse vereniging voor ruggezondheid (Aktion Gesunder Rücken AGR e.V.). Je kan dus zeker zijn dat het stoeltje veilig de natuurlijke houding van je kind ondersteunt van hoofdje naar heupen. Ergonomisch en comfortabel. Je kleintje zal rustig genieten terwijl jij je door die hectische ochtendspits haast. 

Op pad met je draagzak 

Gebruik je draagzak ook op weg naar school. Geen zeurende kleuter of baby meer op de achterbank omdat je de buggy moet openvouwen en het allemaal te lang duurt. En wie naar school wandelt, heeft plots zijn of haar handen vrij om die enthousiaste kleuter bij de hand te nemen. Ondertussen zit je baby lekker warm in de draagzak, en dicht bij jou.  

Wil je daarna nog even boodschappen doen, dan neem je gewoon een winkelkar. Gedaan met een volgepropte buggy en mogelijke winkelwaren die je vergeet te scannen bij de kassa. Je kan de draagzak ook blijven gebruiken tot ver na dat je kind kan wandelen. Zo verklein je de kans op graaiende kinderhanden en voorkom je overvolle winkelgangen. Nog wat tijd over? Maak een gezellige wandeling met je baby en versterk op die manier jullie band.  Ga je nog even op bezoek bij de grootouders? Vouw de wipstoel op en neem het overal mee naartoe met behulp van de draagtas.   

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...