Het leven is geen wedstrijd

22 oktober 2016

Liv is mijn lust en mijn leven. Verder houd ik van zingen,  lezen, tekenen en shoppen.

Dat laatste doe ik de afgelopen maanden ietsje meer dan voorheen 😉 Er is niets leuker dan lieve en stoere setjes te kopen voor je mini! Al moet ik zeggen dat je totaal gek gemaakt wordt door allerlei leuke merken die er zijn.

Ik merk ook dat andere moeders elkaar ‘ophitsen’ onderling. Hoogst vermakelijk! Van welk merk is dat? Oh mijn dochter loopt alleen in merk kleertjes hoor! Heb jij de nieuwste collectie nog niet? Die schoentjes zijn van vorig jaar, toch? Het lijkt soms wel een wedstrijd.

Gelukkig trek ik mij er niets van aan en heb ik er weinig last van. Liv komt niets te kort en heeft van H&M tot Tumble ’n dry in haar kastje. En wie zegt dat kindjes er niet prachtig uitzien in Zeeman? Je kunt het zo gek maken als je wilt!

Sinds ikzelf mama ben, heb ik ervaren dat er mensen zijn die je graag onzeker maken. Inderdaad over het kleden van je kindje,  maar ook bijvoorbeeld twee maanden na je bevalling zeggen;”Jeetje je hebt je figuur nog niet terug he?!” Pardon? Ik heb net negen maanden lang mijn kind gedragen! Dat kleine hummeltje heeft mijn buik uitgerekt als een plofkip en ik ben druk met het intens genieten van mijn kers verse moederschap…Dus nee een sportschool opzoeken staat niet op mijn lijstje nu!

Gaat het niet over jouw eigen uiterlijk,  dan gaat het wel over je kind. Loopt jouw kind nog niet? Mijn kind liep al met 10 maanden! Oh sorry,  ik zal vragen of Liv op schiet. Ik wist niet dat de stopwatch liep.. “Ze heeft nog niet zoveel haar he, misschien moet je oorbelletjes laten schieten,  dan zien ze dat het een meisje is “. Ik zal jou even schieten dacht ik.

Mijn mond valt er wel eens van open. Het leven is geen wedstrijd en hoeveel geld je hebt is niet belangrijk, ook is elk kindje anders en mag het gewoon de tijd nemen die het nodig heeft om te ontwikkelen. Het belangrijkste wat je je kindje geven kunt is liefde, veiligheid,  vertrouwen en een hand die ze leidt…

Diena

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...