Het eerste woordje van je baby

18 mei 2021

Mijlpalen, elke ouder kent ze wel. Je weet dat ze eraan komen en bent ongelooflijk trots zodra jouw kleine oogappel weer een nieuwe mijlpaal heeft bereikt. Soms komt het plots, uit het niets. En soms zit je er al weken geduldig op te wachten. De mijlpaal van “het eerste nachtje doorslapen” was er bijvoorbeeld zo één waar mijn man en ik al (erg) lang naar uit keken. En dan waren er ook de mijlpalen van de eerste glimlach, het kruipen, de vaste voeding, en zoveel meer. Nu wachten we op de volgende mijlpaal: haar eerste woordje.

Lees ook: voor het eerst moeder zijn >>

Het eerste woordje #mijlpaal

Eerste woordje, baby's eerste woord, baby mijlpalenOns dochtertje Charlotte is nu 13.5 maanden oud en is een alerte en aanwezige meid. In die korte tijdspanne heeft ze, zoals elk kind van die leeftijd, al heel wat nieuwe zaken geleerd. Zoveel mijlpalen, die ons telkens weer verbazen. Zelfstandig wandelen doet ze nog nét niet, ze wandelt wel heel flink zodra we haar handje vasthouden, of aan een loopwagentje. Ze kan al vlot met haar handjes waaien, wijzen, kusjes gooien en applaudisseren. En ze brabbelt ook erg graag.

Het begint met brabbelen

Vorig weekend waren we een weekendje weg met ons gezinnetje naar een familiepark. Het zonnetje straalde en we hebben volop genoten van zwemmen, wandelen en spelen met onze kleine lieverd. Er was ook een kleine kinderboerderij aanwezig op het domein. Charlotte vond het heerlijk om naar de kipjes, geitjes en schaapjes te zwaaien en wijzen. Toen we terug in het huisje waren, brabbelde ze gezellig en op een gegeven ogenblik was ze naar buiten aan het waaien en zei ze vol enthousiasme “daaa”.

Mijn hart maakte een klein sprongetje en ik riep er gauw mijn man bij. “Hoor liefje, dat is haar eerste woordje! Ze zwaait én zegt er “daag” bij!”. Charlotte herhaalde braafjes nog eens de zwaaibeweging en het bijhorende geluidje. Mijn man reageerde echter ietwat gematigd en relativeerde al gauw “ze spreekt niet eens de letter G aan het einde uit, dus je mag dat niet écht als een woordje aanschouwen.” Ja ja, oké, het klinkt nog niet perfect. Maar ik ben er zeker van, dat ons meisje weet wat ze wil zeggen. En die G aan het eind, die is nu eenmaal ook niet zo gemakkelijk hé. Dus feliciteerde ik haar honderduit met het uitspreken van haar eerste woordje en wacht ik vol spanning af tot wanneer het woordje “mama” aan haar vocabulaire wordt toegevoegd.

Lees ook: Eerste verjaardag baby >>

Lees ook: Eerste verjaardag tips >>

SHOP TIP: hét babyboek vol mijlpalen over jouw kleintje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...