DIY herinnering flesjes

28 april 2020

De babytijd vliegt voorbij, dat is een feit! Voor je het weet is je kleintje een dreumes, dus elke seconde genieten genieten genieten van je kindje! Het is super leuk om herinneringen uit deze mooie tijd van je baby te bewaren, zodat je deze later samen met je kindje kan delen, er samen op terug kan kijken en wat aan hem of haar mee kan geven. Dat doe ik in een van deze speciale herinnering flesjes.

Herinnering flesjes om te bewaren

In deze DIY geef ik je wat inspiratie om zelf heel simpel en low budget leuke herinnering flesjes te maken voor je baby.

Je kan glaasjes maken voor bijvoorbeeld een haarlokje van je baby en de eerste tandjes (dat gaat nog even duren hoor, maar altijd leuk om daar een potje voor te hebben). Je kan er ook voor kiezen om een groter glazen flesje te kopen en hier steeds als je een mooi moment ziet van je kindje, deze op te schrijven op een klein briefje en in het potje te stoppen zodat je kindje het later met een glimlach terug kan lezen.

DIY herinnering flesjes

Benodigdheden:

– RUB ON letter stickers (€1 van So Low)
– Glazen flesjes (€1 voor 6 stuks van So Low)
– Permanent glanslak marker (€3,25 van merk Edding)

RUB ON letter stickers , DIY, herinnering flesjes, zelf maken herinnering glaasjes, low budget tip

Stappen plan DIY herinnering flesjes maken:

Je hebt eigenlijk meerdere opties voor het schrijven van de letters:

Overtrekken
Je kan ervoor kiezen het lettervel te gebruiken, dit vel heb ik uitgekozen omdat deze mooie sierletters heeft, die je kan overtrekken door ze onder het glaasje te leggen, of door ze uit te knippen, letter voor letter op het bijgeleverde houtje te plakken met een plakbandje, dit in het glaasje te doen  en zo over te trekken, maar dit is een enorm precisie werkje, waar je veel geduld voor nodig hebt of gewoon super handig voor moet zijn 😉 .

Eigen handschrift inzetten
Dit vond ik zelf de fijnste en ook wel leukste manier, het ziet er natuurlijk een stuk professioneler uit om voor het overtrekken te gaan maar het is voor je kindje later ook wel heel leuk als het glaasje handgeschreven is door mama!

Je schrijft zelf voorzichtig, en zo netjes mogelijk de tekst die jij zelf wil op het glaasje.

Laat dit goed drogen

Versier het eventueel nog met wat leuke stipjes of hartjes, eventueel kan je de glaasjes in een leuk klein opberg doosje bewaren, er zijn leuke bij de Action en op AliExpress!

Vul deze herinnering flesjes met de eerste tandjes of een mooi haarlokje van je baby!

Liefs Gabrielle 

Herinnering flesjes, DIY baby herinneringen, baby low budget

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...