Help mijn haar valt uit!

15 mei 2018

Ik heb nooit dik, glanzend of lang haar gehad. Ik voelde geen haren kriebelen op mijn rug en heb nog nooit mijn haar drie keer op een dag hoeven borstelen. Ik ben niet geboren met een prachtige haardos. En dat is jammer, ik ben er vaak verdrietig over geweest, boos ook, maar het is gewoon echt niet anders! Entot overmaat van ramp viel na mijn bevallingen mijn dunne en fijne haar ook nog eens ontzettend uit, kale plekken en gekke sprieten, HELP! Ik zat dus letterlijk met mijn handen in mijn haar, wat moest ik nu?! haaruitval na de bevalling

Haaruitval na de bevalling

Het haaruitval na de bevalling ging heel geleidelijk, vooral aan de voorkant en de zijkanten van mijn hoofd kreeg ik echt kale plekjes. Anderen zagen het misschien niet eens hoor, maar ik wel! Als er iets vreselijk is, is het wel onzeker zijn over iets waar je NIETS aan kunt doen. Heel frustrerend! Gelukkig zag ik al wel dat er haar terugkwam, maar tergend langzaam. Hierdoor leek ik soms net een leeuw met allemaal kleine, niet te stylen plukjes die recalcitrant rechtop bleven staan. Toen ik 2,5 jaar na mijn eerste bevalling beviel van mijn tweede, was mijn haar net weer ‘redelijk normaal’. Tijdens de zwangerschap verlies je minder haar, dus het zag er zelfs best OK uit!

Advies van de kapper

Maar de periode na die tweede bevalling herhaalde het hele verhaal zich opnieuw, weer had ik last van haaruitval na de bevalling. Gelukkig kreeg ik minder kale plekjes, maar mijn haar werd dunner en viel nog steeds uit. Jaloers was ik op vrouwen/moeders met lange glanzende haren, die niet uitvielen. Mijn kapper vertelde dat een bezoekje aan de Dode Zee, het laagst gelegen meer ter wereld, wonderen zou doen. Maar praktisch gezien paste dit niet echt in mijn leven als kersverse moeder 😉

Ook zou het eten van alfalfa helpen volgens haar. Dit is een kiemgroente die je zelf kunt kweken op een kiemschaaltje, maar het is ook verkrijgbaar bij bijv. de AH. Of, veel gemakkelijker, je kunt het kopen in capsulevorm. Alfalfa kun je gebruiken bij: Bloedarmoede, ijzertekort (hier heb ik ook last van trouwens), preventie van osteoporose (botontkalking), broos en afgebroken haar (ja hoor!), zwakke en snel breekbare nagels (dubbel ja hoor!) en overgangsklachten door gebrek aan oestrogeen (gelukkig nog niet!).  Ik dacht, baat het niet dan schaadt het niet en kocht een potje capsules voor 3 maand. Volgens mijn kapster duurde het ook 3 maand voordat je echt iets zou merken. En ik merkte na 3 maand ook echt dat er haren terug groeiden. Heel heel langzaam, maar er groeiden weer haren terug, dat kon ook niet gebeuren!

Voor eeuwig fijn en futloos haar

Maar nu mijn jongste, Bodhi, 4 jaar is, kamp ik nog steeds met korte plukken haar rondom mijn gezicht. Geen lange lokken voor mijn ogen, maar plukjes die nog steeds niet mooi lang zijn. Hoe lang kan dit duren?! Voel ik op mijn schedel, dan voelt mijn haar best gezond en ‘dik’, maar na zo’n 15 cm blijft er nog maar een dun staartje over. Ik blijf geduld houden, want die plukken blijven groeien, dat zie ik aan mijn uitgroei! Toch weet ik dat ik voor altijd moet leven met dun, fijn en futloos haar.

haaruitval na de bevalling, hoe komt het dat mijn haar uitvalt na de bevalling, babylabelDe perfecte oplossing voor dun, futloos en fijn haar: hairextensions

Toen ik via mijn werk in aanraking kwam met hairextensions begon het enorm te kriebelen. Het was dus toch mogelijk om mooi, dik en lang haar te hebben! Tenmiste zo zag het er op de foto’s uit! Ik wilde het proberen, al was het maar voor 1 keer in mijn leven 🙂Toen mijn moeder op een dag, toen ik net 1 uur voor de spiegel met een krultang in de weer was geweest, doodleuk zei: “Jij hebt ook dun haar” was het klaar. Ik ben me gaan verdiepen in de mogelijkheden, de kosten, aantallen, merken etc. van hairextensions. Prompt kreeg ik voor mijn verjaardag nietsvermoedend een cadeaubon en toen liet ik ze zetten.

Verslavend en duur!

Het is waar, hairextensions zijn verslavend en duur! Ik heb ondertussen voor de 5ekeer hairextensions in mijn haar. Ik ging van een volle lange bos (verlenging) naar alleen een volumebehandeling. Dat betekend dat ik nu hairextensions heb die net zo lang zijn als mijn eigen haar (over de schouder). Je hebt er dan veel minder nodig en dit scheelt natuurlijk behoorlijk in de kosten. Ook het verzorgen van je haar gaat een stuk sneller en gemakkelijker. Heel lang haar is prachtig, maar het past niet bij mij, al was het zeker leuk voor een keer (3 maand).

Mij geven de hairextensions zoveel zelfvertrouwen. Als ik ze een paar maand niet heb, dan mis ik echt het volume en draag ik mijn haar altijd alleen maar vast. Maar met de extensions in mijn haar heb ik veel meer mogelijkheden en ga ik als de gelukkigste vrouw door het leven. Mooi, lang en vol haar geeft een vrouw zelfvertrouwen, het gevoel dat ze een echte vrouw is, zo lees ik op internet. Ik wist al dat ik een echte vrouw washoor, maar lange, volle haren dragen zeker bij aan een gelukzalig, vrouwelijk en wellicht sexy gevoel. Wat hierbij natuurlijk ook meespeelt, zijn de enorm positieve reacties van mensen om me heen. Je ziet het gewoon echt niet!

Ik heb wel de hoop dat mijn haren uiteindelijk gezond en wel iets bijgroeienen ik geen extensions meer nodig heb. Voor mij is het namelijk echt een tijdelijke oplossing, hoe verslavend ook! Alle hoop is gevestigd op die kiemgroente 😉Grapje! Ik weet heus wel dat extensions ook niet goed zijn voor mijn haar. Maar ik moet wel zeggen, ze zijn echt perfect gezet en dat is nogal een precies karweitje. Dus alle lof voor Beauty By Roos Hairextensionsin Hengelo(landelijk 6 salons).

Oorzaak haaruitval na bevalling: hormonen

Maar waarom vallen die haren er nou uit? Daar zijn natuurlijk verschillende oorzaken voor. Maar in mijn geval waren het hormoonschommelingen die optreden tijdens de zwangerschap en bevalling. Als het lichaam weer hersteld dan groeit ook het haar weer aan. Bij mij duurt het aangroeien dus wat langer, maar hoe vreselijk moet het zijn als het niet terugkomt…. Ook hier zijn oplossingen voor. Het internet staat vol met tips en trucs om mooi en vol haar te krijgen, echt of niet echt!

Ik weet gelukkig heel goed dat mijn extensions niet echt zijn en ik mijzelf gelukkig mag prijzen dat ik extensions kan laten zetten. En besef me ook dat mijn eigen fijne haar bij mij hoort. En daar kan ik best mee leven!

Maryke

Heb je ook haaruitval na de bevalling (gehad) en heb je evt. tips, of wil je je eigen verhaal kwijt? Laat dan een reactie achter.

Lees ook: je relatie na een bevalling >>

Hoe krijg ik mijn oude figuur terug na de bevalling >>

haaruitval na de bevalling, hoe komt het dat mijn haar uitvalt na de bevalling, babylabel

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...