Goodchaaaaa!

17 april 2021

Goodchaaaaaa! Het doet me denken aan een kreet als Tsjakka. Geen idee waarom! Wat dat betreft hebben ze het goed gedaan qua naam want het blijft hangen. Maar wat is Goodcha?

Goodcha

Goodcha is een jong zonnebrillenmerk dat zich voornamelijk focust op kinderen, opgezet door twee ouders. Het viel hen op dat er maar weinig kinderen zonnebrillen dragen terwijl wij als ouders zijnde de ene na de andere hippe bril aanschaffen. Het idee groeide om kinderen ook de bescherming en de fashionable look aan te bieden die wij onszelf als ouder zijnde al jaren gunnen. Goodcha biedt hippe kleuren onverwoestbare baby zonnebrillen en kinderzonnebrillen aan. Enkele feiten op een rijtje;

  • 100% UV bescherming
  • BPA vrij
  • Duurzaam materiaal wat recyclebaar is
  • Gepolariseerde glazen
goodcha, baby zonnebril, kinderzonnebril, veilige kinderzonnebril

Alessia, wat staat deze zonnebril je leuk!

Goodcha test

Wij mochten zo’n leuke hippe zonnebril testen en kijken of Goodcha waar maakt wat ze beloven, “Practically, Fashionable.”

meisje, klein meisje, meisjesmama, babylabel

Hippe kinder zonnebril

Wij kregen de kleur tropical thuis gestuurd. Een fris kleurtje dat een beetje hangt tussen oranje en roze. Alessia vond hem direct leuk. De glazen in onze zonnebril zijn categorie 3 gepolariseerd en hebben een UV400 bescherming. Categorie 3 is aangeraden bij hevig licht aan zee of bijvoorbeeld in de bergen en is daardoor perfect voor de oogjes van onze kinderen. UV400 wil zeggen dat ze zonnebril 100% bescherming geeft. Helemaal perfect dus!

kinder zonnebril, goodcha, babyzonnebril, veilige zonnebril voor kinderen, kinderbril, kinderbrilen, meisje 3 jaar

Super handig bandje

De zonnebril wordt geleverd in een hip doosje. En kleine tip; haal het doosje even uit elkaar want onderin het doosje van iedere zonnebril zit een afneembaar (elastisch) bandje en een brillendoekje! Iets waar ik pas achter kwam toen ik het doosje op wilde ruimen, hihi.

Het bandje klik je in de gaatjes aan het uiteinde van de pootjes zodat hij ook bij de iets kleinere kids goed blijft zitten.

kinder zonnebril, goodcha, babyzonnebril, veilige zonnebril voor kinderen, kinderbril, kinderbrilen

Pluspunt: de zonnebril is buigzaam

De zonnebril voelt licht aan en…. Je kan hem buigen!! Ik vind dit dus zo’n enorm pluspunt. Want je kent het wel! Leuke zonnebril gekocht, peuter wil hem op, peuter wil hem af en dit keer 100. Eind van het verhaal, zonnebril na 10 minuten gesneuveld. Nou, deze dus niet! En ik heb het niet geprobeerd, maar volgens mij kun je er zelfs op gaan zitten.

Te flexibel dan? Helemaal niet, tegelijkertijd is hij ook stevig en blijft in model. De pasvorm is ook goed. Alessia heeft een vrij smal en klein hoofd maar de zonnebril past prima en wij hebben het bandje niet nodig gehad (maar goed ook aangezien deze mama daar pas bij het opruimen achter kwam). Wellicht is het bandje wel handig wanneer ze op het strand spelen of echt gaan rennen, op die manier kan de bril niet af vallen en dus ook niet kwijt raken.

Deze bril gaat nooit meer af

Wat betreft de glazen, ik heb hem zelf even opgezet en hij werkt inderdaad prima. Natuurlijk moet je niet in de volle zon kijken maar lijkt mij dat dat voor zich spreekt. Het normale felle zonlicht van buiten wordt weldegelijk gefilterd naar prettig licht. Geen wonder dat Alessia met de bril op televisie wilde kijken!

kinder zonnebril, goodcha, babyzonnebril, veilige zonnebril voor kinderen, kinderbril, kinderbrilen

Conclusie

Wij zijn fan van deze zonnebrillen. Echt onwijs praktisch en voor de kids super fijn om te dragen. Momenteel zijn ze ook voor een zacht prijsje verkrijgbaar of je kan er eentje winnen bij Babylabel!

Nog een mooi weetje, van iedere aankoop doneert Goodcha €1 aan Stichting Oogfonds Nederland.

Ik zeg GOODCHAAAAA!!

Goodcha winactie

Heb jij nog geen zonnebril voor je kindje? Dan is dit je kans, want we mogen van Goodcha een zonnebril naar keuze verloten. DOE HIER MEE >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....