Sinterklaas lekkers met een gezonde twist!

17 november 2018

Je baby eet nog geen pepernoten, maar als er al een broertje of zusje rondloopt, dan is dat een ander verhaal. Of misschien ben je zwanger en heb je last van enorme zoete trek. Toen ik zwanger was, was ik helemaal gek van zure matjes. En sinds mijn zwangerschappen ben ik ook gek op ijs, terwijl ik daarvoor ijs juist niet lekker vond. Gek he, wat hormonen met je kunnen doen! Gezond Sinterklaas snoepgoed

Sinterklaas lekkers

gezond sinterklaas snoepgoedWat het ook is….deze maanden wordt er een hoop lekkers in huis gehaald. En logisch, want gezellig momenten gaan vaak hand in hand met een lekker hapje en drankje. Zo ook Sinterklaas. De pepernoten liggen al vanaf de zomer in de winkel, maar worden nu vergezeld door dik speculaas, speculaasbrokken, taai taai en chocolade letters. Blijf daar maar eens vanaf! Zeker als je aan het einde van de middag nog even een boodschappen doet.

Ieder pondje ….

Als je zwanger bent en je bent al aan het uitdijen, dan is het gemakkelijk om lekker te genieten. Jammer is dat zodra je kleintje geboren is, die extra kilo’s er niet altijd gemakkelijk af gaan. En als je al een kleintje hebt rondlopen, let je vaak behoorlijk op wat hij of zij eet. Al het lekkers in de supermarkt is heerlijk, maar leveren totaal geen voedingsstoffen. Wat ze wèl bevatten is veel suiker en (te)veel slechte vetten.

Mijn jongste zoon houdt enorm van eten. Bij zijn geboorte was hij al compact en stevig. En dat is hij nog steeds. Hij kan ook veel eten en daar ontzettend van genieten. Daar is niks mis mee. Maar vanuit onze rol als ouders houden we hem wel in toom.

Gezond Sinterklaas snoepgoed

Daarom maak ik veel van het Sinterklaas snoepgoed zelf. Ik wil weten wat mijn kinderen eten. Het zelf kunnen bepalen: soorten meel, suiker en boter, de verhoudingen. En niet alleen voor mijn kinderen. Ik snoep zelf ook liever iets waarvan ik weet dat het ook voedingsstoffen levert. Dan snijdt het mes aan twee kanten.

Ik heb een e-book gemaakt van de Sinterklaas recepten die ik maak. Mijn jongens zijn kritische testers, maar alles is met een big smile goedgekeurd! Mijn persoonlijke favoriet: speculaas en de pepernoten….

Wil je dit e-book ontvangen? Klik dan hier

Geniet van deze maanden en heel veel bakplezier!

 

Gezond Sinterklaas snoepgoed

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...