Geslachtbepaling tijdens echo, waarom gedaan en wanneer?

23 november 2017

De een wil het dolgraag weten, de ander wil het een verrassing houden. Juist, het geslacht van de baby die op dat moment in je buik zit. Ik ben zo’n persoon die onder het stukje te-nieuwsgierig-om-te-wachten valt. Voor ons was het dus wel bekend welk geslacht ons kindje zou zijn tijdens de geslachtsbepaling.

Waarom geslachtsbepaling willen weten

Waarom wij dit wilden weten? Wij zijn ten eerste allebei heel erg nieuwsgierig. Verder vonden we het ook wel ergens heel erg praktisch. We konden nu alles wat op kleertjes aankwam kopen in de stijl waarvan wij houden en dan niet perse uniseks. Ik houd daar namelijk gewoon niet zo van. En nu, nu ik het wist, heb ik allemaal leuke kleertjes ingeslagen die wij ook echt leuk vonden.

Wat ik dan wel weer heel neutraal heb gehouden is de babykamer. Dit omdat we misschien ooit wel een tweede kindje zouden willen proberen te krijgen. En dan vind ik het onzin om weer een nieuwe babykamer te moeten kopen aangezien er meer als  voldoende keus is in neutrale kleuren. Vandaar de babykamer dus neutraal.

Wanneer geslachtsbepaling echo

Wij hebben niet specifiek een geslachtsbepalingsecho gedaan. Wij hebben netjes gewacht tot aan de 20 weken echo. Ondanks dat ik eigenlijk wel al eerder een tussentijdse geslachtsbepalende echo wou doen, alleen vond Sander dit onzin. Ik moest nog maar een paar weekjes geduld hebben haha. En écht dat moment dat je het dan te horen gaat krijgen is zoo mooi. Niet dat het ons iets uitgemaakt had wat het geslacht zou zijn hoor. Wij hadden het allebei super leuk gevonden. Maar dat gezicht van Sander toen die hoorde dat wij een jongen zouden krijgen.. Wauw! Wij zijn achteraf heel blij dat we het wisten.. Al lijkt het me ook super leuk om toch nog mocht het ons gegeven zijn ooit bij een tweede zwangerschap een verassing te hebben. ( als ik mijn nieuwsgierigheid de baas kan zijn haha)

Wisten jullie het geslacht van je kindje? En hebben jullie hiervoor een geslachtsbepalende echo gedaan?

Aankondiging geslacht baby

En waar ik ook wel heel nieuwsgierig naar ben, hoe hebben jullie het geslacht bekend gemaakt ? Wij deden dit zo:

geslachtsbepaling, aankondiging geslacht baby, geslacht baby

Lees hier: Zwanger en nu? >>>

Lees hier: 12 weken zwanger >>>

Lees hier:  20 weken zwanger >>>

Lees hier: 30 weken zwanger >>>

Lees hier: Bevallen doe je zo >>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...