Wat als je het geslacht van je kindje kunt bepalen?

16 januari 2018

Stel je eens voor… Je hebt net als ik drie zonen en je zou zo graag nog een dochter willen. Maar de kans dat het weer een jongen zal worden is vrij groot. Nu is er een manier om dit te bepalen, zou jij dit doen? Het geslacht baby beïnvloeden?

Er zit altijd een beetje een taboe op een voorkeur hebben van het geslacht van je kindje. Maar toch hebben we dit bijna allemaal wel. Zelf ben ik moeder van drie zonen. Toen ik de laatste keer zwanger was had ik ergens de hoop dat ik nu een dochter zou krijgen. Het leekt me gewoon heel leuk om dat ook mee te maken. Om haren te kammen, staartjes te maken, rokjes te kopen, nageltjes te lakken, barbies te kopen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij de geslachtsbepaling bleek ik wederom in verwachting van een zoon. Was ik teleurgesteld? Ergens misschien een beetje, want nu zal ik nooit weten hoe het is om een dochter te hebben. Maar ik kon dat snel van me af zetten en nu ben ik zo blij met drie zonen. Ik zou niet meer anders willen.

Geslacht baby beïnvloeden

geslacht baby beïnvloedenNu kwam ik laatst een artikel tegen van een stel dat zwanger was van de derde. Ze hadden al twee zonen wilden graag een dochter en hadden dit dus gemanipuleerd. Hoe dat precies in zijn werking is gegaan durf ik niet helemaal te zeggen. Maar het ging in ieder geval via IVF en tegen betaling. Volgens mij wordt het bevruchte eitje even gecheckt en wordt alleen het gewenste geslacht terug geplaatst. In Amerika schijnt ook dat 20% van de stellen die naar een IVF kliniek komen om deze reden komen, en niet omdat ze problemen hebben met zwanger worden. Zelfs Chrissy Teigen en husband John Legend hebben ‘gekozen’ voor een meisje, daar kwam erg veel kritiek op.

Ik vind IVF een geweldig iets. Wanneer je niet zwanger kunt raken is het fantastisch dat je op deze manier geholpen kunt worden. Maar toen ik dit artikel las werd ik eigenlijk een beetje misselijk. Ik vond het ergens zelfs een beetje luguber… Want wat gebeurd er met alle mannelijke eitjes? Die worden gewoon weggegooid? Ik werd er naar van…

Zwanger worden/zijn is een zegen en een gezond kindje op de wereld zetten ook, ongeacht wat het geslacht zal zijn. Ik ben echt gezegend met mijn drie zonen!

Hoe denken jullie hierover? Zou jij in staat zijn het geslacht van je kindje te kunnen bepalen via IVF?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...