Dansend door de living, met een onderbroek op je kop

22 november 2018

Weekends, ze zijn tegenwoordig nog meer mijn favoriet dan ooit te voren. Want weekend, dat betekent quality time met mijn gezinnetje. Zo vinden we het fijn om tijdens het weekend samen op stap te gaan. Naar de zoo, de kinderboerderij, de speeltuin of een wandeling in het bos.

Gezellig samen thuis

Waar ik vroeger op vrijdag- en zaterdagavond ergens dansend in een discotheek of gezellig keuvelend op café te vinden was, ben ik nu meestal gewoon thuis te spotten. Voldaan genesteld in de zetel, naast mijn man, terugdenkend aan de mooie momenten die we die dag gehad hebben.

geluksmomentje, familie moment, mamaliefde, babylabel
Want de moeilijke episodes zoals gebroken nachten, huilbuien, woedeaanvallen en door de lucht vliegende groentehapjes, smelten als sneeuw voor de zon wanneer je een dikke knuffel of slijmerige zoen van je kleintje krijgt. Ja, toch? Nu ja, eerlijk is eerlijk, dat is niet altijd zo. Soms blijft een woedebui waarbij mijn kleine dreumes zich boos op de grond gooit, roept, tiert en zich als een banaan kromt, wel eens wat langer nazinderen. Maar, er zijn ook veel intens mooie momenten.

Allermooiste momenten

De allermooiste momenten zijn voor mij ook vaak de meest spontane en meestal ook de meest gekke. Zo was het afgelopen zondag tijd om de was op te vouwen en namen mijn man en ik elk een volle wasmand voor onze rekening. Voor ik het wist stonden we uitbundig te dansen in de living. Mijn man met een rompertje op zijn hoofd, ikzelf met een collectie slabbetjes en luierdoeken in de hand, en ons 1,5-jarige dochtertje Charlotte met mijn (weliswaar gewassen) onderbroek op haar kop.

Geluksmomentje

Op zo’n moment durf ik stiekem wel eens een traantje van geluk weg te pinken. Want wat is er nu mooier dan met je gezinnetje de living op stelten te zetten en terwijl op en neer te springen van het schaterlachen?

Wat is jouw mooiste geluksmomentje? 

geluksmomentje, familie moment, mamaliefde, babylabel

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...