Het eeuwige puntje op mijn to-do-lijstje: fotoalbums maken

26 september 2018

Het eeuwige puntje op mijn to-do-lijstje: fotoalbums maken voor mijn kinderen. fotoalbum maken

Eén maand nadat Ravi 1 jaar werd maakte ik in mijn enthousiasme een fotoalbum vol herinneringen om nooit meer te vergeten. Een boek met handgeschreven stukjes tekst, plukjes haar, geboortekaartjes, tekeningen en stickers. Ik verzamelde op de computer alle foto’s die er gemaakt waren en liet alles uitprinten. Daar zat ik dan met een hele grote stapel foto’s voor me. Maar het is me gelukt, ik maakte een ontzettend dierbaar babyalbum voor mijn oudste zoon.

Fotoalbum maken kost veel tijd

Ik heb ervaren dat het maken van zo’n dierbaar handgemaakt fotoalbum ongelooflijk veel tijd kost. Niet alleen het maken zelf, maar vooral het uitzoeken van de mooiste foto’s en ze hierna in chronologische volgorde leggen is een hele klus. Het boek moest natuurlijk beginnen met de zwangerschap, dan de geboorte en eindigen met Ravi’s eerste verjaardagsfeest. Ik bedacht me dat ik via verschillende apps, zoals Memoir, Facebooken Instagram heel veel informatie kon terughalen. Zo kwam er heel langzaam een volgorde in al die foto’s. Een paar kopjes koffie en blokjes chocola later kwam ik erachter dat ik toch wel heel erg veel foto’s had en maar 50 pagina’s.

fotoalbum maken, familie album zelf makenEen hele klus!

Ja,dat was het, een hele klus. Maar ik moet zeggen dat ik er wel ontzettend van heb genoten. Het was zo bijzonderom de foto’s terug te zien van mijn kleine hummeltje die toen alweer 1 jaar was. Beetje bij beetje kreeg ik het boek vol, alleen de mooiste foto’s kregen een plekje, de rest paste er gewoonweg niet meer bij. Maar liever 1 unieke foto dan 10 van hetzelfde.

Ravi is ondertussen alweer 7 jaar en we zijn nog steeds heel blij met zijn fotoalbum. Het in elkaar zetten was een hele klus, maar echt de moeite waard. Want soms pakken we het boek er even bij en bladeren we samen door Ravi’s eerste jaar. Een heerlijk momentje, waar Ravi echt van geniet!

En toen kwam er nog een baby…

Je voelt het al aankomen…. Ik heb ondertussen nog een kind gekregen, Bodhi. Hij is 4 jaar en heeft geen uniek, persoonlijk, prachtig, mooi en met de hand gemaakt babyalbum

Ik nam me wel voor om dit te doen hoor, nog steeds! En het gaat er ook nog komen, ooit! Maar het blijft een eeuwig puntje op mijn to-to-lijstje. Zo’n punt dat net niet belangrijk genoeg is om er direct mee aan de slag te gaan. Maar wel een punt dat sluipend energie wegzuigt, omdat het er toch uiteindelijk moet komen.

Digitaal fotoboek

Ik heb de afgelopen jaren wel een paar digitale fotoboeken gemaakt. Van de foto’s op mijn telefoon, van het jaar 2016, van onze vakantie in Kroatië en van mijn tripje naar Ibiza. Ik heb toen gekozen voor een digitaal album omdat dit me gemakkelijker leek. En dat was het ook. Mede omdat ik houd van een simpele opmaak. Het blijft een klus, maar soms moet je even doorbijten.

Op mijn to-do-lijstje staan, naast Bodhi’s handgemaakte babyalbum, een album van onze campervakantie in 2017 en een album voor mijn beide jongens van 1 tot en met 4 jaar. Ik denk dat dit ook digitale albums gaan worden. Of toch misschien handgemaakt, omdat het zo mindful is om aan de eettafel te zitten met stiften, stickers, een schaar, een pen en een glaasje wijn. Ja, laat ik binnenkort toch maar eens gaan beginnen met Bodhi’s babyalbum. Een perfecte bezigheid voor de herfstige avonden. Doe je mee?

Eat that frog! (Als je begint met het eten van een levende kikker, zal de rest een ‘makkie’zijn, aldus Mark Twain)

fotoalbum maken, familie album zelf maken

fotoalbum maken, familie album zelf maken

Lees ook: mooie familie foto’s laten maken >>

fotoalbum maken kind

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...