FOCUS OP BIJZONDERE VERVOERSTECHNIEKEN

3 december 2023

De babymarkt lijkt met een inhaalslag bezig te zijn. Na een aantal door de pandemie mindere economische jaren ontvingen we 45 innovatieve inzendingen voor de Baby Innovation Award 2024. De grootste ontwikkelingen zien we in de categorie Mobility. We zijn steeds meer ‘on the move’ en hebben producten nodig om onze kinderen veilig en handig te vervoeren. Dit zijn de trends: multifunctionaliteit, nieuwe technieken om het reizen met kinderen comfortabeler en veiliger te maken zoals een exoframe, meer aandacht voor ergonomie, en compacte producten om in kleine ruimtes te gebruiken. En dat was te zien bij de ingezonden kinderwagens, buggy’s, babydragers en fietsstoeltjes.

Veel bedrijven meldden zich ook aan voor de Green Award dit jaar, dat was natuurlijk een schot in de roos van onze duurzaamheidsdeskundige. Zij signaleerde de volgende trends: een toenemend gebruik van biobased materiaal zoals hennep en tencel. En producten die vaker modulair zijn opgebouwd om ze makkelijk te kunnen repareren en te refurbishen.

Nominaties en vervolg verkiezing

In totaal werden door de vakjury 25 nominaties toegekend in 7 categorieën. Daarnaast ontvingen 3 producten een nominatie voor de Green Award en 3 voor de Design Award (de laatste zijn vakjuryprijzen). Op 17 januari vindt de Mama & Papa Jurydag plaats waar genomineerden hun product live zullen demonstreren aan geïnteresseerde vaders en moeders. Die bepalen samen met de punten van de vakjury de winnaars van de Categorie Awards. Vanaf 1 februari kan er online door consumenten worden gestemd voor de Negenmaandenbeurs Consumer Award.  

Uitreiking awards

De Prijsuitreiking categorieprijzen vindt plaats tijdens het Industry Dinner voor de aanvang van de Negenmaandenbeurs op 14 februari. 

Bekijk alle genomineerden en een video-impressie vakjury op: 

https://babyinnovationaward.nl/verkiezing-2024/genomineerden/

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...
a4c4a1e2-1f44-4d05-bc6d-394e5597e011.__CR001464600_PT0_SX1464_V1___

Bijzondere outfits voor je kleintje voor carnaval

Laatst deelden we al een leuke blog met te gekke onesies voor je kleintje. Vandaag laten we je nog wat...